Adı açıklanmayan İranlı bir yetkili, ABD ile İran arasında temas kurulduğunu öne sürerek, İran’ın savaşı sona erdirecekönerileri dinlemeye hazır olduğunu bildirdiğini iddia etti.
ABD’nin İran’a yönelik saldırıları askıya almasının ardından ABD basınının adı açıklanmayan İranlı bir yetkiliye dayandırdığı haberlerde, ABD ve İran arasında temas kurulduğu öne sürülerek, İran’ın savaşı sona erdirecek önerileri dinlemeye hazır olduğunu bildirdiği iddia edildi. İranlı yetkili, dedi.
"İran talep etmiyor"
ABD ile İran’ın müzakerelere ilişkin çelişkili açıklamalarına değinmeyen yetkili, dedi.
Yetkili, İran’ın nükleer silah geliştirmeyeceğine dair tüm gerekli güvenceleri vermeye hazır olduğunu belirterek, nükleer teknolojiyi barışçıl amaçlarla kullanımının İran’ın hakkı olduğunu vurguladı. Yetkili, herhangi bir önerinin İran’a yönelik tüm yaptırımların kaldırılmasını da kapsaması gerektiğini açıkladı.