Almanya'da ırkçılık karşıtı gösteri: Başbakan Merz protesto edildi

Almanya'da CDU Partisi genel merkezi önünde toplanan binlerce kişi Başbakan Friedrich Merz'in düzensiz göçmenlere karşı sözleri protesto etti. Gösteriye katılan aktivist Luisa Neubauer, "Dahil olmadığımız ayrımcı ve tamamen ırkçı ifadeler, mazeret olarak gösteriliyor ve gerekçe olarak kötüye kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, partisi olan Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin genel merkezi önünde protesto edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, düzensiz göçmenlere ilişkin sözleri nedeniyle protesto edildi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi'nin genel merkezi önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Başbakan Merz'in düzensiz göçmenlerinolmaya devam ettiğine ilişkin ifadelerini protesto etti.

Gösteriye katılan çevre aktivisti Luisa Neubauer, yaptığı konuşmada,dedi.

Göstericiler, ,, "Şehir manzarası sorunumuz yok, ırkçılık sorunumuz var",, yazılı pankartlar açtı.

Ne olmuştu

Potsdam kentinde 14 Ekim'de düzenlenen etkinlikte, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) yükselişi hakkında bir soruyu değerlendiren Merz, göç politikasındaki önceki başarısızlıkların düzeltildiğini ve ilerleme kaydedildiğini belirtmişti.

Merz, ifadesini kullanmıştı.

Yeşiller ve Sol Parti, bu açıklamalarının ardından Merz'e sert eleştiriler yöneltmişti.

Merz de eleştirilere rağmen ifadelerini bir kez daha savunmuş ve demişti.

Şansölye, şehirlerdeki manzaralara ilişkin durumu kızlarına soran herkesin sözleriyle ne demek istediğini anlayacağını kaydetmişti.

Muhalefet temsilcileri, Merz'in ifadelerinin tüm göçmenleri genel şüphe altında bıraktığını ve onlara suçlu muamelesi yaptığını belirtmişti.