Avrupa Birliği'nden Airbnb kararı

Avrupa Birliği (AB) mahkemesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sağlayan Airbnb'nin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki vergi makamlarıyla bilgi paylaşımında bulunması ve ilgili vergileri ödemesi gerektiğine karar verdi.

Haber Merkezi AA
Airbnb

Merkezi Lüksemburg'da bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, Airbnb'nin İtalya’daki vergi uygulamalarına karşı açtığı davayı karara bağladı.

Mahkeme, AB hukukunun kısa süreli mülk kiralamalarda ulusal vergi rejimi kapsamında bilgi toplamayı veya stopaj vergisi ödemeyi engellemediğine hükmetti.

Mahkeme Airbnb'nin bilgi paylaşması ve vergi ödemesine hükmetti

Kararla, Airbnb İtalya'daki faaliyetlerine ve kira sözleşmelerine ilişkin bilgileri ülkenin vergi kurumuyla paylaşmak ve ülkede söz konusu olan stopaj vergisini ödemek zorunda olacak.

İtalya yasaları uyarınca, kısa süreli kiralama şirketlerinin sözleşmelerindeki bilgileri vergi makamlarına iletmesi ve söz konusu gelirlerinden yüzde 21 oranında vergi ödemesi gerekiyordu.

Airbnb, bu uygulamanın AB içinde hizmet sunma özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle hukuki süreç başlatmıştı.

FOTOĞRAF 14
Avrupa'da 2022 'seçimler yılı' oldu
2022 yılı Avrupa'da tam olarak bir seçim yılı oldu. Sandığa giden 11 ülkede belirleyici nitelikte seçimler yapıldı. Bazı ülkeler uzun süre hükümetsiz kalırken, bazılarında ise aşırı sağcı liderler seçildi.

Macron'dan ABD'ye olan bağımlılık azaltılmalı çağrısı