Dodik, Srna haber ajansına, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'ın bölgedeki huzur ve istikrarı koruduğunu kaydeden Dodik, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki ve dünyadaki durumu istikrara kavuşturmaya kararlı bir barış ve diyalog adamıdır" dedi.
- Bosnalı Sırp lider Dodik, Erdoğan'ın Dayton Barış Anlaşması ve Bosna Hersek Anayasası'na saygı duyurduğunu ve bu durumu takdir ettiklerini bildirdi.
Erdoğan'ın Bosna Hersek'e dostane ilişkilerle yaklaştığını belirten Dodik, "Aslı bizim bölgemizden olan Türk vatandaşlarını, 14 Mayıs'taki seçimlerde, geçtiğimiz dönemde ülkesine sahip çıkarak liderliğini kanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan için oy kullanmaya davet ediyorum. Onun vatanseverliği ve kararlılığı sayesinde Türkiye bugün gelişmiş ve modern bir ülkedir" açıklamasında bulundu.
Sırp lider Dodik: Erdoğan'a söz verdim savaşmayacağız
Sırp lider Dodik: Bosna’nın kaderi Erdoğan’a bağlı
Rusya dünyaya ilan etti: Karadeniz planı resmen duyuruldu
Kremlin'den Prigojin 'Putin'in emriyle mi öldü' iddialarına cevap: Batı’daki spekülasyonların hepsi yalan
Boşnak STK'lardan EUFOR ve NATO'ya çağrı: Boşnakları koruyun
Bosna Hersek'te 28 yıl önce Sırplar tarafından katledilmişlerdi: Gözyaşları içinde anıldılar
Bosna Hersek'te Srebrenitsa soykırımında savaş suçu işledikleri şüphesiyle beş kişi gözaltına alındı