Fransız polisinden 1 Mayıs'ta sokağa çıkan göstericilere çok sert müdahale

Fransa'da emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkmasını sağlayan yasa tasarısının gündeme gelmesiyle başlayan protestolar 1 Mayıs'ta da devam etti. Fransız polisi, başkent Paris'te sokakları savaş alanına çeviren göstericilere çok sert müdahalede bulundu. Göstericiler, polisin sert müdahalesine taş ve sopalarla karşılık verirken eylemlerde 200'ün üzerinde kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fransa'da 1 Mayıs'taki protestolarda 200'ün üzerinde gösterici gözaltına alındı.

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylama yapmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta başlayan kitlesel gösteriler devam ediyor. Gösterilere sert müdahale eden polis ile göstericiler arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanıyor.

Başkent Paris başta olmak üzere ülkenin pek çok noktasında süren protestolar 1 Mayıs'ta şiddetini artırdı. Ülke genelinde 1 milyondan fazla kişinin katıldığı 13. dalgada 12 bin polis görev yaptı.

Polisten göstericilere çok sert müdahale

Fransız polisi, Paris'te sokakları savaş alanına çeviren göstericilere çok sert müdahalede bulundu. Göstericiler, polisin sert müdahalesine taş ve sopalarla karşılık verirken eylemlerde 200'ün üzerinde kişi gözaltına alındı.



Fransa'da kaos bitmiyor: Emeklilik reformuna karşı 12. kez kitlesel gösteriler düzenleniyor

Paris caddeleri savaşa alınana döndü