İran'ın Azerbaycan’a yönelik son dönemde yaptığı açıklamalar ve Azerbaycan sınırında yürüttüğü askeri tatbikatlar üzerine iki ülke arasındaki gerilim artıyor.
Azerbaycan güvenlik servisi, geçtiğimiz günlerde eylem hazırlığında olan ve İran özel servisi tarafından eğitilmiş bir grup Azerbaycan vatandaşını tespit ettiğini duyurdu. Yakalanan 19 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
İRAN SINIRINDA TATBİKAT
Gelişmenin ardından Azerbaycan özel kuvvetleri İran sınırında tatbikat başlattı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Hikmet Mirzeyev'in yönetiminde gerçekleştirilen tatbikatta, askeri birliklerin, teyakkuz emriyle kışlalarından ayrılarak, ülkenin güney sınırına yakın bölgelere sevk edildiği belirtildi.
ÖZGÜRLÜK VE ADALET SLOGANLARI
İki ülke arasında tansiyon gittikçe yükselirken Tebriz'de düzenlenen protesto gösterilerinin de şiddeti artıyor. Kentte düzenlenen gösterilerde "özgürlük, adalet ve milli hükümet" sloganları atıldı.
Aliyev: Azerbaycan gaz tedariki coğrafyasını Avrupa pazarına kadar genişletiyor
Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı: Ölü ve yaralılar var
ABD hazırladı BM onayladı: İran BM Kadın Birimi'nden ihraç edildi
İran ve Çin arasında '25 Yıllık Kapsamlı İşbirliği Anlaşması'
AB'den İran'a yeni yaptırımlar yolda
Peru'da protestolar sürüyor: Ölü sayısı 8'e yükseldi
İki ülke arasında gerilim artıyor: Sırplar Kosova hükümetini protesto etti
İran'da gösteriler yeniden sokaklara taşındı