İran'dan ABD’nin yaptırımları hakkında kinayeli paylaşım: Daha fazla yaptırım ciddi misiniz?

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD’nin ülkesinin havacılık sektörüne yönelik yeni yaptırım kararına sosyal medya üzerinden tepki göstererek Washington'un politikalarını eleştirdi. ABD'nin 47 yıllık yaptırım sürecinin ve savaş hamlelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Erakçi, yeni yaptırım kararlarını "yenilikçi çözüm yolu" diyerek kinayeli bir dille hedef aldı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD’nin İran'ın havacılık sektörüne yönelik yaptırımları hakkında sosyal medya hesabından kinayeli paylaşım yaparak, “Washington’un yenilikçi çözüm yolu: Daha fazla yaptırım. Ciddi misiniz?” dedi.

Erakçi, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından ABD’nin yeni yaptırım kararı hakkında açıklamada bulundu.

ABD’nin 47 yıllık yaptırım sürecinin ardından İsrail adına İran ile savaşa girdiğini ve bu durumun ABD için itibar kaybı ile felaketle sonuçlandığını söyleyen Erakçi, “Yaptırım veya savaş ile hedeflerine ulaşamayan Washington’un yenilikçi çözüm yolu: Daha fazla yaptırım! Ciddi misiniz?” ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın silah, personel ve yasa dışı kargo taşımak için kullandığı havacılık sektörünü destekledikleri gerekçesiyle 36 şirketi yaptırım listesine almıştı.​​​​​​​

Bu çerçevede, İranlı 27 hava yolu şirketi ile farklı ülkelerden 9 uluslararası havacılık şirketi yaptırım kapsamına dahil edilmişti.