Kerç Boğazı'ndaki faciadan kurtulan Türkler belli oldu

Kerç Boğazı'nda yanan iki gemide hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e çıktı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kırım açıklarında hareket eden ve Tanzanya bayraklı oldukları ifade edilen 'Kandiy' ve 'Maestro' isimli gemilerde kısa süre sonra patlama ve ardından yangın çıktı.

Kerç Boğazı'nda yanan iki gemide hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e çıktı.

Kerç Boğazı'nın Rusya kıyısında 2 gemi alevli şekilde yanmıştı.

Meydana gelen kazadan kurtulan Türklerin isimleri belli oldu. O isimler; Hiranur Güngör, Nesrin Özçiftçi, Emrah Demir, Zehre Turan, Hediye Kuriyeva, Fazilet Karayaz, Fatma Akarsu, Fındık Karatağ, Musa Çoşkun, Emine Güngör, İzzet Gül, Gülten Kafadar, Mehmet Şerif, İlknur Döner, Arzu Uslu, Kerime Turan, Hulusi Kaplan, Serhat Varol, Dursun Koca ve Mürsel Çakır.


  • Akşam saatlerinde Kerç Boğazı'ndan hareket eden ve Tanzanya bayraklı oldukları ifade edilen 'Kandiy' ve 'Maestro' isimli gemilerde kısa süre sonra patlama ve ardından yangınçıktı. Can pazarının yaşandığı olayda, gemilerden biri tamamen alev topuna dönerken, mürettebat canını kurtarabilmek için denize atladı. Gemideki patlama ve ardından çıkan yangın, bölgede bulunan bir başka gemideki mürettebat tarafından kaydedildi. Gemilerde bulunan 31 mürettebattan 16'sının Türk olduğu açıklandı. Yangınla birlikte mürettebatın denize atladığı belirtildi. Kazazedelere yardım için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

Kırım açıklarında iki gemi alev aldı: 10 ölü