Lübnan'da da ateşkes kararı alındı

ABD-İran’ın Pakistan’daki müzakerelerinde anlaşma ihtimali artarken Lübnan’dan da çatışmayı durdurma haberi geldi. ABD Başkanı Trump, İsrail ve Lübnan’ın ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Trump, “Liderler 10 günlük ateşkesi kabul etti. Ateşkes bu gece 00.00’da (dün) başlayacak ve 10 gün boyunca sürecek” dedi. Trump ayrıca İran'la anlaşmanın yakın olduğunu söyledi.

Ateşkes kararının alınması sonrası Lübnan halkı sevinç yaşadı.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Lübnan'ın (TSİ) gece 24.00'te başlayacak 10 günlük bir ateşkes konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi. Trump, yaptığı paylaşımda, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı telefonda görüştüğünü ve ateşkes için gerekli ortamın oluştuğunu belirtti. ABD Başkanı, "Bu iki lider, ülkeleri arasında barışı sağlamak amacıyla saat 17.00'de (TSİ 24.00) 10 günlük bir ateşkesi resmen başlatacakları konusunda mutabık kaldılar" dedi. İki lideri de yakın zamanda Beyaz Saray'a davet edeceğini belirten Trump, iki ülke arasındaki müzakerelerin verimli geçtiğini kaydederek, "Dünya çapında 9 savaşı çözmek benim için bir onurdu ve bu benim 10. savaşım olacak" yorumunu yaptı.

KATİL 'ÇEKİLMEM' DEDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise geçici ateşkesi kabul ettiklerini belirterek, Lübnan'ın güneyinde işgal ettikleri bölgede kalmaya devam edeceklerini söyledi.