Muhalif lidere kurşun Kadirov'a madalya

Dünya'da hala yankıları sürmekte olan Rus muhalif Boris Nemtsov'a düzenlenen sukiast sonrası 5 Çeçen tutuklanmıştı. Tutuklanan zanlılar, Çeçenistan'ın Putin yanlısı Devlet Başkanı Ramzan Kadirov tarafından övülmesi ise kafaları karıştırmıştı. Kadirov'a bugün Putin tarafından şeref madalyası verilmesi soru işaretlerini çoğalttı. Çeçenistan uzmanı Vatçagayev, muhalif liderin öldürülmesinde Kadirov'un parmağı olduğunu iler sürdü.

Haber Merkezi Diğer

İngiliz Independent gazetesinde yer alan haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her fırsatta Çeçenya Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'u övdüğünü, Kadirov'un da dün Nemtsov'un katil zanlısı Zaur Dadaev'i övdüğünü iddia etti. 
Gazete, Nemtsov suikastı sonrası Kadirov'un dün Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından şeref madalyasıyla ödüllendirilmesine dikkat çekti.
Independent 27 Şubat'ta Kremlin'e yakın bir yerde suikaste giden Rus muhalif Boris Nemtsov cinayetiyle ilgili dün 5 Çeçen'in tutuklandığını ve bir katil zanlısının da intihar ettiğini belirtti.

Charlie Hebdo iddiası
Haberde, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından her fırsatta övülen Çeçenya Devlet Başkanı Kadirov'un, Nemtsov suikastını "Charlie Hebdo"ya bağladığı ileri sürüldü. Nemtsov suikastıyla ilgili olarak tutuklanan Zaur Dadaev'i "gerçek bir vatansever" ve "dindar bir Müslüman" olarak nitelendiren Kadirov, Nemtsov'un Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'da yayımlanan Hazreti Muhammed karikatürlerini övdüğü için öldürülmüş olabileceğini ima etti.

Kremlin'den açıklama
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise, Nemtsov suikastinden kısa süre sonra Kadirov'un şeref madalyasıyla ödüllendirilesinin "tesadüf" olduğunu açıkladı.

Amaç soruşturmayı yönlendirmek
Jamestown Foundation'da Çeçenistan uzmanı olarak çalışan Mairbek Vatçagayev, Çeçen lider Ramzan Kadirov'un Nemtsov suikastıyla bağlantısı olduğunu ileri sürüyor.
Vatçagayev, Kadirov'un suikastı Charlie Hebdo ile ilişkilendirmesinin, soruşturmayı yapan Rus yetkilileri yanlış yönlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Ukrayna belgelerini açıklayacaktı
Rus muhalif Nemtsov'un elinde Rusya'nın Ukrayna'ya asker gönderdiğine dair belgeler bulunduğu ve yakınlarına bu belgeleri açıklayacağını söylediği de ileri sürüldü.