PKK'yı Avrupa besliyor

Suriye’nin kuzeyine yeni harekat sinyaliyle Avrupa’daki PKK’lılar sokaklara döküldü. Fransa, Almanya, İtalya ve Yunanistan gibi birçok Avrupa ülkesi, son 1 haftada PKK yanlısı eylemlere sahne oldu. Roma’daki eyleme İtalyan belediye başkanı da katıldı. Londra’daki yürüyüş ise polis koruması altında yapıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv

Avrupa’da yuvalanan PKK sempatizanları, Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı eylemlerini arttırdı. Suriye’nin kuzeyine yeni harekat sinyalinin ardından Fransa, Almanya, İtalya ve Yunanistan başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde PKK yanlısı eylemler düzenlendi. Avrupa’nın birçok noktasında eş zamanlı yapılan eylemlerde, PKK paçavraları açılıp örgüt yanlısı sloganlar atıldı.

PKK YÜRÜYÜŞÜ

  • İtalya’nın başkenti Roma’da PKK’ya destek yürüyüşü yapıldı. Eyleme Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando da katıldı. İngiltere’nin başkenti Londra’daki PKK yürüyüşüne ise polis korteji eşlik etti. Yunanistan da PKK organizasyonlarına verdiği açık destekle öne çıkıyor. Ülkedeki Lavrion kampında, örgüt propagandası ve eleman temini faaliyeti yürütülüyor. PKK’lılar, bu eylemler için AB üyesi ülkelerden önemli maddi destek sağlıyor.

Bakan Çavuşoğlu: PKK gösterileri sebebiyle Almanya ve Fransa'yı sert bir şekilde uyardık
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya'nın Ankara Büyükelçilerinin PKK'nın bu ülkelerde düzenlediği gösteriler nedeniyle bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, 'Dün iki büyükelçiyi de bakanlığa çağırdık, tepkimizi gösterdik, sert bir şekilde uyardık. Ayrıca her iki ülkeye de teröristlerin bu gösterilerine izin verdikleri için nota verdik.' dedi.

MİLYONLARCA EURO

PKK’ya STK kılıfıyla milyonlarca Euro yağdıran ülkelerin başında Fransa geliyor. Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın 2021 Raporu’nda terör örgütü PKK’nın Avrupa’ya nasıl yayıldığı ortaya konuldu. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da bağış adı altında 30 milyon Euro toplayan PKK, bunun 16,7 milyon Euro’sunu Almanya’da elde etti.

İSVEÇ DESTEĞİ

  • Ülkedeki PKK destekçileri kamp düzenledi. PKK’nın Avrupa’da en etkin olduğu ülkelerden biri de NATO’ya girmek için kapımızda yatan İsveç. Sözde STK ve medya kuruluşlarıyla Avrupa’da etkin faaliyet yürüten bu topluluklar, İsveç’teki yerel yönetimlerden de bol miktarda fon sağlıyor. Toplanan para PKK’ya gönderiliyor.

Teröristler Türkiye’ye ambargo istedi

Terör örgütü YPG/PKK yandaşları dün de İngiltere’nin başkenti Londra, Finlandiya’nın başkenti Helsinki ve İsveç’in başkenti Stockholm’de Türkiye aleyhine gösteri yaptı. Londra’da polis korumasındaki örgüt yandaşları, kendilerine tepki gösteren bir Azerbaycan Türkü’ne saldırdı. Finlandiya parlamentosunun önünde toplanan terör yandaşları da NATO üyeliği konusunda Finlandiya’nın Türkiye’nin taleplerini kabul etmemesini istedi. PKK paçavraları açan teröristler parlamento önünde 2 saat gösteri yaptı. Stokholm’deki Norra Bantorget Meydanı’nda toplanan bir grup da İsveç’in Türkiye’ye silah ambargosu uygulaması için gösteri düzenledi. Burada da bebek katili Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Terör örgütü PKK yandaşları İtalya sokaklarında gösteri düzenledi