Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı duyurdu: Bayraktar TB2 ekimde ordunun kullanımına girecek

Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz, yerli ve milli Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'nin ekim ayında orduda kullanıma gireceğini açıkladı.

Haber Merkezi Diğer
Bayraktar TB2

Türkiye'den Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) satın alan ilk NATO üyesi ülke olan Polonya Bayraktar TB2'nin orduda kullanıma girmeye hazırlandığını duyurdu.

TARİH VERDİ

Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz, "Polonya ordusu, ekim ayında Bayraktar TB2 insansız hava araçları ile donatılacak" dedi.

'ORDUNUN MODERNİZASYONU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Bu gelişmenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Skurkiewicz, "Bu dronların gerçek tehditlerde ve gerçek savaşta nasıl performans gösterdiğini gözlemliyoruz. Silahlı kuvvetlerin modernizasyonunun çok önemli bir unsuru" ifadelerini kullandı.

Polonyalı Bakan: Türkiye ile savunmada iş birliği büyük öneme sahip

Milli SİHA'ların yıldızı Avrupa'da parlıyor

Romanya basını: 18 Bayraktar TB2 alınacak

Türk SİHA'lar çok yakında Avrupa semalarında: Polonya 24 adet alacağını duyurdu

FOTOĞRAF 7
Bir ülke daha Ukrayna için Bayraktar TB2 bağış kampanyası düzenlendi
Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Rusya ile yaşanan savaşta bir anlamda Ukrayna'nın sembollerinden birine dönüştü. Hakkında şarkılar bestelenen Bayraktar TB2, Ukrayna halkına destek vermek isteyenlerin de ilk seçeneklerinden biri haline geldi. Ukrayna'ya teslim edilmek üzere Bayraktar TB2 bağış kampanyaları düzenleyen ülkeler arasına Norveç'e de katıldı.