Rusya'dan sosyal medyaya ambargo: Twitter ve Facebook'un kullanımı engellendi

Rusya, sosyal medya platformları Twitter ve Facebook'un ülke içerisinden erişiminin tamamen engellendiğini duyurdu.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumundan yapılan açıklamada, Twitter ve Facebook’ta Rus medya kuruluşlarına yönelik ayrımcılık yapıldığı belirtildi.

Facebook’un RİA Novosti, Russia Today, Sputnik gibi Rus medya kuruluşlarına sansür uyguladığına işaret edilen açıklamada, "Rusya topraklarında Twitter ve Facebook’a erişimin engellenmesine karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ülkede ayaklanma çağrıları, aşırılık yanlısı faaliyetler, yerleşik prosedüre aykırı olarak düzenlenen toplu etkinliklere katılım içeren sitelere erişimi kısıtlama prosedürünü düzenleyen bilgi, bilgi teknolojileri ve bilgi koruma ile ilgili kanun gereği sınırlama kararının alındığı ifade edildi.

Rus yanlısı Ukraynalı politikacıya suçüstü: Askeri pozisyonları Rus güçlerine gönderdi
Rus yanlılığıyla tanınan Ukrayna Parlamentosu Üyesi Nestor Sufriç, askeri pozisyonları fotoğrafladığı ve Rus güçlerine gönderdiği sırada suçüstü yakalandı.

Yeni Şafak ekibine silah doğrultan Ukrayna askerleri Türk olduklarını öğrenince yardımcı oldu
Ukrayna'nın başkenti Kiev'in doğusunda yer alan Rusaniv kentine hareket eden, içinde Yeni Şafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz'ün de bulunduğu otomobile, bölgede radar kurulumu yapan Ukrayna birlikleri tarafından tehdit unsur sanılarak silah doğrultuldu. Takip edilerek bir süre sonra durdurulan ve polisler tarafından üst araması yapılan gazetecilere, Türk oldukları anlaşılınca Ukrayna güçleri tarafından yardımcı olundu. Ukrayna polisi, Türk gazetecilere Kiev'e kadar refakat etti.

Ukrayna'da sivillerin savaştan kaçışı devam ediyor
Başkent Kiev'in kuzeyindeki çatışmalar nedeniyle başkent yakınlarındaki Irpin kasabasından sivillerin kaçışı da devam ediyor.

Kasabayı terk eden siviller önce Kiev'deki trenlere binerek batıya gitmeyi planlıyor.

Ukrayna Zaporijya'de halk şehir savunmasına yardım ediyor
Ukrayna'nın Zaporozhye kentinde halk, güvenlik önlemlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kentteki siviller, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken şehir savunmasına yardım etmek adına kurdukları kumdan barikatlarla güvenliği artırmaya çalışıyor.