Suriye'de enkazın altında doğan bebeğin ailesinden acı haber

Suriye’de deprem sonucu yıkılan binanın enkazında dünyaya gelen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ancak ailesinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haber Merkezi Diğer
Enkaz altında doğan Suriyeli bebeğin ailesi hayatını kaybetti.

Türkiye’de 10 ili vuran çifte deprem Suriye’de de yıkıma yol açtı. Pek çok kentte kurtarma çalışmaları devam ederken Suriye Sağlık Bakanlığı ölü sayısının bin 250 olduğunu açıkladı. Enkaz altından çıkarılan yeni doğmuş bebek ise ülkedeki umutları yeniden yeşertmişti. Bebeğin sağlık durumu ile ilgili beklenen açıklama geldi.


İngiliz basınında yer alan haberlere göre, bebeğin sağlık durumu iyiye gidiyor. Konu ile ilgili açıklama yapan doktorlar bebeğin hastaneye getirildiğinde son derece kötü durumda olduğunu belirtti.

Çocuk doktoru Hani Maarouf, bebeğin vücudunun her yerinde çok sayıda morluk ve yırtık ile hastaneye kötü bir durumda geldiğini söyledi. 'Ayrıca şiddetli soğuk nedeniyle hipotermi ile geldi. Onu ısıtmak ve kalsiyum vermek zorunda kaldık' diyen doktor sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.


Aynı haberlere göre, enkaz altında dünyaya gelen bebeğin annesi Afraa, babası Abdullah ve dört kardeşi hayatını kaybetti. Bebeğin amcası bizzat kurtarma çalışmalarında yer aldığını ve aileden başka kurtulan olmadığını açıkladı.