Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı: Ölü ve yaralılar var

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik amirinin hayatını kaybettiğini ve iki güvenlik görevlisinin yaralandığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşıyla görüşerek Türkiye'nin saldırıyı kınadığını ve can Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirtti. Tahran Polis Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırganın yakalandığı bildirildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.


Açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini katlettiği, 2 güvenlik görevlisini ise yaraladığı belirtildi.



Saldırıyla ilgili araştırmaların sürdüğü, detaylarla ilgili kamuoyuna ek bilgilerin verileceği kaydedildi.


Azerbaycan’ın İran elçiliğine silahlı saldırı


Güvenlik kameralarına yansıdı

Azerbaycan Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırı güvenlik kameralarına yansıdı.


Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı anı kamerada


Türkiye'den saldırıya kınama


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile telefonda görüşerek, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıyı kınadı.


https://twitter.com/hashtag/TekMillet%C4%B0kiDevlet?href=hash&ref_href=t


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımızı, Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduğumuzu vurgulamıştır. Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemiştir" denildi.


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev saldırıyı kınadı


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın İran elçiliğine yapılan silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Bugün Tahran'daki büyükelçiliğimize düzenlenen terör saldırısını kınıyorum. Elçiliği ve personeli korumaya çalışırken hayatını kaybeden Orhan Askerov'un ailesi ve yakınlarına derin üzüntüyle başsağlığı diliyorum. Terör saldırısının ivedilikle araştırılmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Diplomatik temsilciliklere karşı terör saldırısı kabul edilemez" ifadelerini kullandı.


Tahran Polis Komutanlığı: Azerbaycan Büyükelçiliği saldırganı yakalandı


Saldırganın yakalandığını aktaran Tahran Emniyet Müdürü Rahimi, "Saldırgan 2 küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi." ifadelerini kullandı.


Rahimi, saldırganın kimliği hakkında ise bilgi vermedi.


Binanın tahliyesine karar verildi


Azerbaycan Dışişleri Sözcüsü Ayhan Hacızade, Tahran Büyükelçiliğinin güvenliğinin sağlanana kadar Büyükelçiliği tahliye etme kararı alındığını belirtti.