Trump’ın açıklamasına memnuniyet geri bildirimi

Filistin Devlet Başkanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak etmesi yönünde adım atması halinde verdikleri desteği kaybedeceklerine dair yaptığı açıklamasının memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Başkan Trump, "Siz aramadan yaklaşık 15 dakika önce tam da bu soruyla karşı karşıya kaldım. Sorulan soru buydu. Günün sorusu buydu. Bu yüzden bu konuda bir karar vereceğim." ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne

Filistin Devlet Başkanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Batı Şeria üzerinde İsrail egemenliğinin dayatılmasına karşı çıkan açıklamalarını memnuniyetle karşıladı ve Trump’ı Orta Doğu’da istikrarın sağlanması için daha fazla çaba göstermeye çağırdı.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı açıklamada, ifadelerine yer verdi.

Ebu Rudeyne, ifadelerini kullandı.

Trump'ı çağıran Ebu Rudeyne, olduklarını vurguladı.

"ABD'nin tüm desteğini kaybeder"

Amerikan Time dergisine mülakat veren ABD Başkanı Trump, İsrail'deki Binyamin Netanyahu hükümetinin Batı Şeria'yı ilhak yönünde adım atması halinde ne olacağına dair soruya, yanıtını vermişti.

Trump, Filistin direnişinin sembol ismi Bergusi hakkındaki soruyu ise şeklinde cevaplamıştı.