ABD Başkanı Donald Trump, hava trafik kontrolörlerinin derhal işlerine dönmesi gerektiğini belirterek, iş başı yapmayanların maaşlarından önemli ölçüde kesinti yapılacağını bildirdi.
Trump, sosyal medya platformu Truth Social'den konuya ilişkin paylaşımda bulundu.
Paylaşımında, ifadelerini kullanan Trump, hükümetin kapanması sırasında hiçbir izin almayan, hava trafik kontrolörleri için kişi başı 10 bin dolar bonus verilmesini tavsiye edeceğini kaydetti.
Trump, kısa bir süre sonra maaşlarının tamamen ödeneceğini bildiği halde, çalışanlardan ise memnun olmadığını vurguladı.
"Dünyanın en iyisiyle çalışacak vatanseverler"
Bu çalışanların ABD'ye yardım etmek için hiçbir adım atmadığını savunan Trump, şöyle devam etti:
Trump, önceki ABD yönetiminin de milyarlarca doları eski, hurda sistemleri düzeltmeye çalışarak israf ettiğini öne sürdü.
ABD'de federal hükümetin 1 Ekim'den bu yana kapalı olması nedeniyle hava trafik kontrol memurlarının sayısının azalması, havacılık faaliyetlerini aksatmıştı.
Uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla bazı havaalanlarında kapasite düşürülmüş, yüzlerce uçuş iptal edilmişti.