Witkoff ve Kushner'la görüşen Zelenski tarih verdi: Çok şey değişebilir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump’ın temsilcileri Steve Witkoff ve Jared Kushner ile görüşmesinin ardından dikkat çeken bir mesaj verdi. Zelenski, ABD’li temsilcilerin Rus tarafıyla görüşmeye hazırlandığını belirterek, “Eylülde çok şey değişebilir” dedi.

Zelenski, ABD’li temsilcilerin Rusya ile temaslarına dikkat çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump'ın temsilcileri Steve Witkoff ve Jared Kushner ile yaptığı görüşmenin ardından, "Eylülde çok şey değişebilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Washington Moskova'yı savaşı sona erdirmeye teşvik edebilir"

Zelenski, akşam saatlerinde yayımladığı görüntülü mesajında, Witkoff ve Kushner ile Ukrayna'daki cephe hattındaki durumu ve Rusya'nın saldırılarını ele aldıklarını belirtti.

ABD'li temsilcilerin Rus tarafıyla görüşmelere hazırlandığını aktaran Zelenski, Washington yönetiminin Moskova'yı savaşı sona erdirmeye teşvik etmek için atabileceği adımların önem taşıdığını ifade etti.

"Putin savaşı sürdürmek istiyor"

Ukrayna ve ortak ülkelerin istihbarat verilerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşı sürdürmek istediğine işaret ettiğini aktaran Zelenski, Rus toplumunun büyük bölümünün çatışmaların mevcut temas hattında sona ermesini kabul edebileceğini savundu.

ABD temsilcilerinin Rusya ile yapacağı temasların sonuçlarının görülmesi gerektiğini kaydeden Zelenski, "Eylülde çok şey değişebilir. İnsanları, hayatları ve barışı korumak için ortaklarımızla birlikte her şeyi yapmalıyız." ifadesini kullandı.​​​​​​​