Ta Nea gazetesine konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, depremin ardından Türkiye'yi ziyaretinin, Yunanistan'ın Türk halkıyla sonsuz dayanışmasını göstermek amacı taşıdığını ifade etti.
Dendias, Yunanistan'ın hem ikili düzeyde hem de Avrupa Birliği (AB) üyesi olarak Türkiye'ye destek olmayı arzuladığını belirtti.
Sıcak mesajlar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kendisini Türkiye'de son derece sıcak karşıladığını ifade eden Dendias, Türkiye vatandaşlarının da Yunan arama kurtarma ekiplerine son derece sıcak mesajlar gönderdiğine işaret etti.
Dendias, Yunanistan'ın yardıma koşma arzusu ve Türk toplumunun bu yardımı teşekkürle karşılamasının, iki halkın yakınlığını ve her ihtiyaç duyulduğunda Türk halkına destek vermeye hazır olduklarını ortaya koyduğunu belirtti.
"Çavuşoğlu'nun açıklamasını aklımda tutuyorum"
Öte yandan, Yunanistan'ın Türk halkına yardımının, jeopolitik gelişmelerle ilişkilendirilemeyeceğini söyleyen Dendias, "Mevkidaşım Çavuşoğlu'nun anlaşmazlıklarımızın diyalog yoluyla çözümü için çaba harcanacağına ilişkin umudunu ifade ettiği açıklamasını ihtiyatla aklımda tutuyorum." dedi.
Dendias, üç yıllık gerginliğin ardından barış ve istikrarı garanti edecek, uluslararası hukuk temelinde, iyi komşuluk ilişkilerine dönüş için iyimser bir tablo çizildiğini vurguladı.
Endonezya'da 7.3 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
Kahramanmaraş merkezli depremler İtalya'da da çalışılıyor
Bakan Çavuşoğlu'ndan Moskova'daki dörtlü görüşme sonrası ilk mesaj
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Suriye’de istikrar sağlamadan çekilirseniz yeni göç akını başlar
Blinken Çavuşoğlu'na Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın zaferi dolayısıyla tebriklerini iletti
Ukrayna Dışişleri Bakanı: Rusya Zelenskiy'i ortadan kaldırmayı deneyebilir
Moskova’dan Washington’a açık tehdit: Her an sıcak çatışmaya girilebiliriz
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Savaşı dondurmayı öngören teklifi kabul etmeyeceğiz