22 Ekim altın fiyatları: Gram ve çeyrek altın fiyatları düşüşte

Ekonomi gündemini yakından takip edenler, yatırımcılar ve birçok vatandaş tarafından takip edilen altın fiyatları, 22 Ekim 2020 Perşembe gününde de merakla araştırılıyor. Ağustos ayında zirveyi gören altın fiyatlarında bugün de hareketlilik devam ediyor. Peki, bugün gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Gram ve çeyrek altın kaç liradan alınıp satılıyor? İşte, 22 Ekim altın fiyatları...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor.

Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL? sorusu 22 Ekim Perşembe günü yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? sorularına cevap arayan düğün sahipleri son günlerde altın fiyatlarındaki artışı dikkatle takip ediyor. Peki altın fiyatlarında son durum nasıl?

GRAM ALTIN NE KADAR?

479,66

481,75

ÇEYREK ALTIN FİYATI

769,29

786,25

Kapalıçarşı'da altın fiyatları: Çeyrek altın 787 lira oldu

YARIM ALTIN FİYATI

1.533,87

1.572,58

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

3.077,35

3.135,54

FOTOĞRAF 9
Altın dolandırıcılığında yeni yöntem: Düşük ayarlı altınla kuyumcuları dolandırıyorlar
Altın dolandırıcılığında geliştirilen yeni yöntemle düşük ayarlı altınla kuyumcular dolandırılıyor. Kurdukları atölyelerde düşük gramajlı ve düşük ayarlı Cumhuriyet altını basan dolandırıcılar, bunları kuyumculara satarak vurgun yapıyor. Kalpazanların hedefindeki Diyarbakır'daki kuyumcular, yılda üç dört defa bu şekilde dolandırılıyor. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, her seferinde bir esnafın 3 bin lira kaybının olduğunu belirterek kuyumculara, "Dolandırıcılar 17, 18 ya da 19 ayar yaptıkları ürünü 22 ayar diye satmaya çalışıyor. Kuyumcu esnafı aldığı altına dikkat etmeli, garanti belgesi olmayan ürünü satın almamalı" uyarısında bulundu.

FOTOĞRAF 7
Kuyumculardan altın için yıl sonu tahmini
Koronavirüs pandemisinin ardından altın fiyatları yükselişe geçti, dalgalanmaya devam ediyor. Uşak'ta bir kuyumcuda yetkili eleman olan Gökhan Yılmaz, altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini belirtti. Yılmaz, “Bizim görüşümüz altın yıl sonuna kadar 500 TL'yi, 2021 senesinin ortalarına doğru da 550 TL'yi göreceğini düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAF 8
Altın ve dövizdeki yükseliş çelik kasa imalatçılarına yaradı
Koronavirüs pandemisinin ardından altın fiyatlarındaki yükseliş rekor seviyeye ulaştı. Bu dönemde vatandaşlar en çok güvendikleri yatırım aracına büyük ilgi gösterdi. Altın ve dövizdeki rekor yükselişlerin ardından vatandaşlar yatırımlarını güvende tutmak için birikimlerini yastık altından çıkartarak çelik kasalara koyuyor. Vatandaşların çelik kasaya yönelmesi ise satışları yüzde 20 civarında arttırdı.