Altın fiyatları yükselişe geçti

Son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma bugün de devam ediyor. Geçtiğimiz hafta düşüşte olan altın fiyatları, bu haftanın başından itibaren yükselişe geçti. Dövizde yaşanan gelişmeler, pandemiyle ilgili son veriler ve Merkez Bankası'nın kararları altın fiyatlarına da yansıyor. İşte 29 Eylül altın fiyatlarındaki son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor.

29 Eylül Salı günü altın fiyatları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Güncel piyasalarda altın fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Peki, gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını fiyatı ne kadar? İşte, 29 Eylül güncel altın fiyatları

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

  • 474,27
  • 476,30

ÇEYREK ALTIN FİYATI

758,47

775,26

Altın fiyatları yeni haftaya hareketli başladı

YARIM ALTIN FİYATI

1.511,92

1.550,13

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

3.033,32

3.090,78

FOTOĞRAF 9
Altın dolandırıcılığında yeni yöntem: Düşük ayarlı altınla kuyumcuları dolandırıyorlar
Altın dolandırıcılığında geliştirilen yeni yöntemle düşük ayarlı altınla kuyumcular dolandırılıyor. Kurdukları atölyelerde düşük gramajlı ve düşük ayarlı Cumhuriyet altını basan dolandırıcılar, bunları kuyumculara satarak vurgun yapıyor. Kalpazanların hedefindeki Diyarbakır'daki kuyumcular, yılda üç dört defa bu şekilde dolandırılıyor. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, her seferinde bir esnafın 3 bin lira kaybının olduğunu belirterek kuyumculara, "Dolandırıcılar 17, 18 ya da 19 ayar yaptıkları ürünü 22 ayar diye satmaya çalışıyor. Kuyumcu esnafı aldığı altına dikkat etmeli, garanti belgesi olmayan ürünü satın almamalı" uyarısında bulundu.

FOTOĞRAF 7
Kuyumculardan altın için yıl sonu tahmini
Koronavirüs pandemisinin ardından altın fiyatları yükselişe geçti, dalgalanmaya devam ediyor. Uşak'ta bir kuyumcuda yetkili eleman olan Gökhan Yılmaz, altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini belirtti. Yılmaz, “Bizim görüşümüz altın yıl sonuna kadar 500 TL'yi, 2021 senesinin ortalarına doğru da 550 TL'yi göreceğini düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAF 13
Çeyrek altınla yarışıyor: Koronavirüs sonrası talep patladı, gramı 700 liradan arı zehri ihraç ediliyor
Manisa'da, hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Murat Almışlar, gramı çeyrek altınla yarışan arı zehri üretti. Gramı yurt dışına 700 TL, kilogramı ise 700 bin TL'ye satılan arı zehri özellikle Avrupa ülkeleri tarafından büyük ilgi görüyor.