3600 ek göstergede 2. randevu bugün

Hükümet ile memur sendikaları arasında 3600 ek gösterge müzakereleri sürüyor. Tarafların bugün ikinci kez bir araya gelmesi bekleniyor. 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı henüz netlik kazanmadı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv

Hükümet ile memur sendikaları arasında 3600 ek gösterge müzakereleri sürüyor. Tarafların bugün ikinci kez bir araya gelmesi bekleniyor. 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı henüz netlik kazanmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığında ve Bakanlığın ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, Memur-Sen yönetiminin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katılacak.

YARDIMCI HİZMETLER MASADA

  • Sendikalar ek göstergeye bağlı yansıtma oranlarında düzenleme istiyor. Sendikaların bir diğer talebi ek gösterge kapsamına kamudaki bütün çalışanların dahil edilmesi. Hali hazırda ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler alanında çalışanlara ek gösterge verilmesi masada konuşulacak konular arasında. Sendikaların çalışanlara yönelik kademe yükseltmesini de istediği belirtiliyor.

YENİDEN DÜZENLEME GEREKECEK

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, ek gösterge rakamlarının kadro, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, “Kamuda ek göstergeler kadro unvanı, derece ve eğitim durumu itibarıyla düzenlenmiştir. Bu doğrultuda, düzenlemede polis memurlarında derece ve ikili eğitim durumu ayrımının, hemşire ve imam-hatiplerde derece ve üçlü eğitim durumu ayrımının devam edip etmeyeceğini merak ediyoruz? Bununla birlikte, 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesiyle genel idari hizmetler sınıfı, göstergesiz memurlar, yöneticiler, avukatlar ve teknik hizmetler sınıfındaki çalışanların da ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesi gerekecek” dedi. Komisyon ilk toplantısını 16 Şubat’ta yapmıştı.

FOTOĞRAF 16
3600 ek göstergede ilk toplantı sonra erdi: İşte yeni rakamlar
Milyonlarca kamu personelinin merakla beklediği 3600 ek gösterge için yapılan ilk toplantı sona erdi. Merakla beklenen görüşmelerin ardından açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ikinci toplantının mart ayının ortasında yapılacağını belirterek, "Toplu sözleşme kararı gereği 2022 yılı içerisinde tamamlanması gereken 3600 ek gösterge konusunun yılın ilk yarısında tamamlanması için karşılık teyit sağladık" dedi. Yasanın mayıs ayında TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. Peki, 3600 ek gösterge kimlere verilecek, 3600 ek gösterge sonrası memur ve memur emeklisi maaş ve ikramiyeleri nasıl değişecek? Hemşire, polis, öğretmen ve din görevlileri ne kadar fark alacak? İşte tüm detaylar...

FOTOĞRAF 21
3600 ek gösterge için iki sürpriz talep: Emekli maşları önemli ölçüde artabilir
Türkiye Emekliler Derneği 3600 ek gösterge için iki talepte bulundu. Düzenlemenin öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileriyle sınırlı kalmayıp tüm kamu çalışanları ve emeklileri de kapsaması gerektiğini belirten TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, 3600 ek göstergenin 2000 yılı sonrası emeklilere intibak verilmesiyle taçlandırılması gerektiğini de dile getirdi. İntibak sayesinde, 2000 sonrasında emeklilerin, prim kazançları ve prim ödeme gün sayılarındaki değişimle emekli aylıklarının önemli ölçüde artacağı hesaplanıyor. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak ve kimlere verilecek?