|

3600 ek göstergede 2. randevu bugün

Hükümet ile memur sendikaları arasında 3600 ek gösterge müzakereleri sürüyor. Tarafların bugün ikinci kez bir araya gelmesi bekleniyor. 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı henüz netlik kazanmadı.

Haber Merkezi
00:00 - 16/03/2022 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 16/03/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Hükümet ile memur sendikaları arasında
3600 ek gösterge
müzakereleri sürüyor. Tarafların bugün ikinci kez bir araya gelmesi bekleniyor. 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı henüz netlik kazanmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığında ve Bakanlığın ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, Memur-Sen yönetiminin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katılacak.

YARDIMCI HİZMETLER MASADA

  • Sendikalar ek göstergeye bağlı yansıtma oranlarında düzenleme istiyor. Sendikaların bir diğer talebi ek gösterge kapsamına kamudaki bütün çalışanların dahil edilmesi. Hali hazırda ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler alanında çalışanlara ek gösterge verilmesi masada konuşulacak konular arasında. Sendikaların çalışanlara yönelik kademe yükseltmesini de istediği belirtiliyor.

YENİDEN DÜZENLEME GEREKECEK

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, ek gösterge rakamlarının kadro, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, “Kamuda ek göstergeler kadro unvanı, derece ve eğitim durumu itibarıyla düzenlenmiştir. Bu doğrultuda, düzenlemede polis memurlarında derece ve ikili eğitim durumu ayrımının, hemşire ve imam-hatiplerde derece ve üçlü eğitim durumu ayrımının devam edip etmeyeceğini merak ediyoruz? Bununla birlikte,
3600 ek gösterge
nin hayata geçirilmesiyle genel idari hizmetler sınıfı, göstergesiz memurlar, yöneticiler, avukatlar ve teknik hizmetler sınıfındaki çalışanların da ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesi gerekecek” dedi. Komisyon ilk toplantısını 16 Şubat’ta yapmıştı.


#​3600 ek gösterge
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Vedat Bilgin
#Memur-Sen
#Hazine ve Maliye Bakanlığı
2 yıl önce