UEA'nın bugün gerçekleştirilen Gaz Piyasaları ve Tedarik Güvenliği konulu Bakanlar Kurulu Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, bakanların Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye en derin taziyelerini ilettiği kaydedildi.
Açıklamada, "Yaklaşık 40 ülkenin enerjiden sorumlu bakanları, Türkiye'deki afetle mücadele, iyileştirme ve toparlanma çabalarına desteklerini sürdüreceklerini taahhüt ettiler." ifadesi kullanıldı.
Çevrim içi düzenlenen toplantıya ABD, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri, Avrupa Komisyonu, İrlanda, Ukrayna dahil olmak üzere yaklaşık 40 ülkenin enerjiden sorumlu bakanları katıldı.
UEA Başkanı Fatih Birol da dün küresel enerji şirketlerine deprem bölgesinde acil ihtiyaç duyulan ısıtıcı, taşınabilir güneş panelleri ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak konteyner ev gibi ekipmanların tedarikine destek için çağrıda bulunmuştu.
Elektrikli araç satışında iddialı beklenti: Satılan her beş araçtan biri
Nükleerde ilk 10 ülke arasına giriyoruz
Deprem yardımları da vergiden düşürülecek
Konutta deprem hareketliliği: Sigorta yaptıranların sayısı 800 bin arttı
Beş milyon riskli konut için 'harekete geçilsin' çağrısı: Güçlendirerek kurtarabiliriz
OPEC'in adımı petrol fiyatını artıracak: Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol 'üretim kesintisi' kararını değerlendirdi
Gabar Dağı'ndaki yeni petrol rezervi keşfi Türkiye'nin enerjideki 'makus talihini' değiştirecek