Beylikova'da keşfedilen nadir toprak elementleri Türkiye için oyun değiştirici etki yapacak

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde kritik öneme sahip nadir toprak elementleri keşfedildi. Söz konusu keşfe ilişkin açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu gelişmenin Türkiye için oyun değiştirici etki yapacağını ifade etti. Bütün dünyanın gözünü Beylikova'ya çevirdiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, "Beylikova'da nadir toprak elementleri madeni, Türkiye'yi de açıkçası dünya klasmanında ilk 5'e sokacak faaliyetlerden, çalışmalardan bir tanesi" dedi.

Haber Merkezi DHA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Beylikova ilçesinde keşfedilen nadir toprak elementlerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Türkiye için oyun değiştirici etkisi olabilecek kadar ehemmiyetli bir faaliyet olacak. Bütün dünyanın gözünü çevirdiği, bütün dünyada herkesin sorduğu Beylikova'da nadir toprak elementleri madeni, Türkiye'yi de açıkçası dünya klasmanında ilk 5'e sokacak faaliyetlerden, çalışmalardan bir tanesi" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e geldi. Eskişehir Valiliği önünde Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra AK Parti Eskişehir milletvekilleri Ayşen Gürcan ve Fatih Dönmez tarafından karşılanan Bakan Bayraktar, Vali Aksoy'u makamında ziyaret etti. Ardından Eskişehir Sanayi Odası'na geçen Bakan Bayraktar, iş insanlarıyla bir araya geldi. İki Eylül Caddesi'nde esnafları dolaşarak sohbet eden Bakan Bayraktar, AK Parti İl Başkanlığı'na gitti. Parti girişinde milletvekillerinin yanı sıra partililerce karşılanan Bakan Bayraktar, AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nebi Hatipoğlu ve diğer adaylara destek istedi.

Eskişehir'de değişim ve dönüşüm heyecanı olduğunu ziyaretleri sırasında fark ettiğini kaydeden Bakan Bayraktar, "İnsanların artık bu sefer, inşallah bu makus talihi Eskişehir'de kıracağımızla alakalı beklentileri var, düşünceleri var. Ben bunun bu sefer gerçek olacağına yürekten inanıyorum. İnşallah hepinizin gayretiyle, hepimizin çalışmasıyla bunu gerçeğe dönüştüreceğiz. Eskişehir'in hak ettiği belediyeciliği, Eskişehir halkının hak ettiği hizmetleri Nebi Bey'in başkanlığında, ilçe başkanlarımızın gayretleriyle yerine getireceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Kendisini bu anlamda muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

"Türkiye için oyun değiştirici etkisi olabilecek"

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde keşfedilen nadir toprak elementlerinin kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Bakan Bayraktar, "Çok müstesna bir şehir. Enerji ve maden açısından merkez şehirlerden bir tanesi. Çok önemli maden kaynaklarımız burada. Çok önemli maden işletmelerimiz burada. Buranın istihdamına çok önemli katkıda bulunuyor bu işletmeler. Ama onun ötesinde geleceğe dönük olarak da Beylikova'daki keşfettiğimiz nadir toprak elementleri, o madenin inşallah üretime başlaması önümüzdeki süreçte yapacağımız yatırımlarla istihdama ve Eskişehir'e çok büyük katkısı olacak. Ama inanın Türkiye için oyun değiştirici etkisi olabilecek kadar ehemmiyetli bir faaliyet olacak. Bütün dünyanın gözünü çevirdiği, bütün dünyada herkesin sorduğu Beylikova'daki nadir toprak elementleri madeni, Türkiye'yi de açıkçası dünya klasmanında ilk 5'e sokacak faaliyetlerden, çalışmalardan bir tanesi. Dolayısıyla aynı zamanda Eskişehir, enerjinin de madenin de merkezi diyebiliriz. Dolayısıyla biz burada zaten hepinizin malumu Kırka'da yıllardır devam eden bor üretimi ile dünyada en yüksek bor rezervlerine sahip olan ülke olarak, dünya piyasalarında en yüksek pazar payına sahip olarak, borda gerçekleştirdiğimiz devrimi ve borda gerçekleştirdiğimiz başarıyı inşallah nadir toprak elementlerine taşıyacağız" diye konuştu.


Nadir element üreten 5 ülkeden biri olacağız

KAAN'ın da stratejik malzemesi olan Türk kompoziti Paris'te büyük ilgi gördü