Birçok ülke incelendi kritik rapor yayımlandı: Türkiye hızla iyileşiyor

OECD tarafından oluşturulan ve şeffaflık, vergi bilgilerinin ülkeler arası değişimi konusunda çalışan Küresel Forum, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 ülke için değerlendirme raporlarını açıkladı. Türkiye gözden geçirme raporunda, 2013 raporunda “kısmi uyumlu” seviyesinin üstüne çıkarak “büyük ölçüde uyumlu” seviyesine geldi.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Türkiye önceki rapora göre durumunu iyileştirdi. OECD ülke raporlarının yayınlanması nedeniyle yaptığı açıklamada, 111 milyon hesap hakkında otomatik bilgi alış-verişi sağlandığı belirtildi.

Finansal hesapların otomatik değişimi yönünde de ülke değerlendirmeleri yapıldığı belirtilen açıklamada, süreç içindeki ülkelerin üçte ikisinin durumlarında iyileşme görüldüğü belirtildi.

OECD Türkiye ekonomisi tahminini revize etti: Türkiye büyüyecek dünya yerinde sayacak

TÜRKİYE, BÜYÜK ÖLÇÜDE UYUMLU

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Küresel Forum vergi şeffaflığı ortamını şekillendirmeye devam ediyor. Vergi idareleri için finansal hesap bilgilerine erişimin genişletilmesi, herkesin adil vergi payını ödemesini sağlamaya yardımcı olarak, dünya çapındaki ülkeler ve özellikle gelişmekte olan ülkeler için gelir seferberliğini artırıyor” dedi. OECD verilerine göre 2022 de küresel olarak 11 trilyon Euroluk 111 milyon finansal hesaba otomatik bilgi alışverişi kapsamında erişim imkanı sağlandı.

  • 2009’dan bu yana paylaşılan veriler sayesinde 114 milyar TL’lik vergi alımı gerçekleştirildi.

Türkiye gözden geçirme raporunda, 2013 raporunda “kısmi uyumlu” seviyesinin üstüne çıkarak “büyük ölçüde uyumlu” seviyesine geldi.

Türkiye ekonomisi büyüyor: Yılın ilk çeyreğine ilişkin rakamlar açıklandı