Davutoğlu'ndan taşeron işçilerine kadro müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ortalama 700 bin taşeron işçiye müjde verdi. 1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl ve yardımcı işlerde çalışan personelin kamuya alındığını belirten Davutoğlu, "Dışarıda tek bir taşeron işçi kalmayacak. Emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız" dedi.

Yeni Şafak

Taşeron işçilerin umutla bekledikleri taşerona kadro konusunda Başkaban Ahmet Davutoğlu müjdeli haberi verdi. Söz verilen tüm vaatlerin 3 ay içinde gerçekleştirildiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Reformların yüzde 65'ini, vaatlerin de yüzde 100'ünü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Buna kimse inanmıyordu. Onlar teröre destek verirken, AK Parti iş yapıyordu. Söz verdiğimiz her icraatı 3 ay içinde hayata geçirmiş bulunuyoruz. Meclis tatile girmiş olmasaydı reformların da tamamını gerçekleştirmiş olacaktık" dedi.

GÜNDEM
Polis alımında üst yaş sınırı 30'a çıkarıldı

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah. Dışarıda tek bir taşeron işçi kalmayacak. Emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız" dedi.

Alt işveren yanında çalışanlar istihdam edilecek

Hem asli işlerde hem de yardımcı işlerde çalışıp emeklilik hakkını elde etmemiş kişiler de kamuya alınacak. Çalışanlar özel sözleşmeli olarak almakta oldukları ücretleriyle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler.

1 Kasım'dan önce kamuda alt işveren yanında çalışmış olup halen çalışmaya devam eden vatandaşlar bu haktan yararlanacaklar. Belediyeler ve özel idarelerde alt işveren yanında çalışanlar ise istihdam edilecek.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/03/22/01/44/resized_1593c-00afe14900179df60e0e3a0b0b3bbf5a.jpg

700 bin çalışan yararlanacak

Söz konusu düzenlemeden yaklaşık 700 bin çalışanın yararlanacağı belirtildi. Kadroya alınan tüm işçiler, diğer işçilere tanınan tüm özlük haklardan da yararlanacak.

EKONOMİ
700 bin işçiye müjde: Tek bir taşeron kalmayacak

Yüz güldüren müjde

Taşeron işçilerine verilen müjdenin resmi olarak açıklanmasının ardından sosyal medyada da bu konu gündeme geldi. Dikkat çeken yorumlar şöyle: