Elektrikli otomobil ithalatında ilave gümrük vergisi yüzde 20'ye çıkarıldı

Elektrikli otomobil ithalatında ilave gümrük vergisi yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltildi. Karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile ithalatında ilave gümrük vergisi alınacak ürünleri gösteren listeye elektrikli otomobiller de eklendi. 8703.80.10.00.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu (GTİP), "Sadece elektrik motorundan tahrikli olanlar" başlığı altındaki elektrikli araçların ithalatında yüzde 10 olan ilave gümrük vergisi oranı yüzde 20'ye çıkarıldı.

Karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

FOTOĞRAF 40
Türkiye'de satılan tüm elektrikli otomobiller ve güncel fiyatları listelendi
Elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranları yeniden güncellendi. Buna göre orta segmentte satışta ya da satışa çıkacak olan elektrikli otomobillerin büyük bir bölümü yüzde 10'luk vergi dilimine girecek. Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) 6 aylık raporuna göre, 27 bin 582 adet hibrit ve 2 bin 263 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. İşte Türkiye'de satılan elektrikli otomobil modelleri ve güncel fiyatlarının listesi...

FOTOĞRAF 4
Elektrikli otomobil üreterek finale koştular
Balıkesir Teknokent'te teknofest elektrikli araç projeleri yarışmasının final heyecanı yaşanıyor.