Erbakan vizyonuyla iz bıraktı

Türk İş dünyası; ekonomi politikalarında aldığı kararlarla iz bırakan merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ı vefatının 7'nci yılında yaptıklarıyla andı. Erbakan; milli üretimi ve sanayileşmeyi destekleyen yenilikçi siyasetçi olarak da adından söz ettirdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Türk İş dünyası merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ı vefatının 7'nci yılında yaptıklarıyla andı.

Memurdan esnafa, çiftçiden işverene her kesime yönelik pratik çözüm önerileri geliştiren Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 7'inci yılında ortaya koyduğu siyaset bilinciyle anıldı. İş dünyasının temsilcileri Erbakan'ın milli, yerli üretimi, sanayileşmeyi desteklediğini, ekonomi ve diplomasi politikalarına yenilik getirdiğini söyledi. Erbakan, halen varlığını koruyan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün de fikir babası olarak tarihe geçti.

IMF’YE İTİBAR ETMEDİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, merhum Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca “hem kalbi, hem aklı, hem de karnı doyuran” bir iktisadi düzen uğruna çalıştığını kaydetti. Ülkenin maddi anlamda en sıkıntılı olduğu dönemlerde dahi IMF politikalarına itibar etmediğini de belirten Oran, "IMF’nin faize dayalı reçetelerinin fayda getirmeyeceğini, çıkışın üretimde, büyümede olduğunu her fırsatta dile getirdi” diye konuştu.

BİZE HAZİNE BIRAKTI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da Erbakan’ın yakın dönemdeki siyasi aktörlerden en önemli farkının, milli bir iktisat anlayışı ve iktisadi söylemleri olduğunu kaydetti. Kaan, "Ayrıca Erbakan Hoca’nın fikirleri, Türkiye ile sınırlı kalmamış, ‘adil düzen’ diyerek tüm dünya için bize değerli hazineler bırakmıştır. Dünyada artık huzur, barış ve saadetin tesisi için, bir an evvel yanlışlardan vazgeçilmesi ve doğrulara dönülmesi gerektiğini söyleyen hocamız, bize D-8 gibi bir hazine bırakarak baharın başlangıcı adına bir çiçek vermiştir" şeklinde konuştu.

Projeleri konuşuluyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur; projelerinin değerinin şimdi daha iyi anlaşılan Erbakan'ın, çözüm odaklı siyaset geliştirdiğini söyledi.

İsrafı önleyerek tasarruf sağladı

Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, Erbakan'ın bütçe açıklarını kapatmak için denk bütçe modelini uyguladığını hatırlattı. Bolat, "Kamu sektöründeki israfı önleyerek önemli tasarruf sağladı. Yüksek faizi düşürebilme noktasında da havuz sistemini getirmişti. Bu modelle 2 milyar dolarlık tasarruf sağlanmış ve faizler düşmüştü" dedi.