Gökbey 3 de havalandı

Türkiye’nin genel maksat helikopteri Gökbey Helikopteri’nin 3. prototipinin ilk uçuşu başarıyla gerçekleşti. Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, “Yaklaşık 40 dakika süren bu uçuşla beraber uçuş test faaliyetlerine yeni bir prototipi daha dahil ettik” dedi.

Gökbey hız, performans, geniş iç hacim ve farklı konfigürasyonları olması anlamında mevcut helikopterlere kıyasla üstünlükler taşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) desteğiyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) yürüttüğü Gökbey helikopteri programında yine bir gelişme daha. Gökbey’in 3’üncü prototipi ilk uçuşunu gerçekleştirdi. SSB Başkanı İsmail Demir, 40 dakika süren uçuşla beraber, test faaliyetlerine yeni bir prototipin daha dahil edildiğini duyurdu. Demir yaptığı açıklamada, sertifikasyon test faaliyetleri süren Gökbey helikopterinin 3’üncü prototipinin ilk uçuşunun başarılı şekilde gerçekleştiğini bildirdi. “Yaklaşık 40 dakika süren bu uçuşla beraber uçuş test faaliyetlerine yeni bir prototipi daha dahil ettik” değerlendirmesinde bulunan Demir, paylaşımında helikopterin kalkış ve iniş görüntülerinin yer aldığı bir görüntüye de yer verdi.

EKONOMİ
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Yabancıların dikkatini çekiyoruz

SIRADA TİP SERTİFİKASI VAR

  • Geçtiğimiz haftalarda tasarım organizasyonu onayı alan Gökbey, kritik aşamayı geçmiş, ürünün standartlara uygun olduğu ve üretime geçebileceği anlamına gelen TİP sertifikasını alma yolunda önemli bir adım atılmıştı. TUSAŞ Organizasyon Onayları Müdürü Yetiş Uysal,
  • demişti.

EKONOMİ
ASELSAN'dan peş peşe iki dev anlaşma