Kadın girişimciye e-ihracat koçu

Başarılı kadın girişimcilerin her geçen gün artması yeni projelerin kapısını da aralıyor. Kadın kooperatifleri ve girişimcilerinin yurt dışına e-ihracat yapabilmesi için ‘İhracatta Kadın Projesi’ hazırlandı. Proje, PTT iştirak şirketi PttAVM.com’un yurt dışı ayaklarından birini oluşturan Turkish Souq Platformu, SPARK ve Innovation For Development iş birliğinde gerçekleştirilecek.

Yasemin Asan Yeni Şafak
​Kadın girişimciye e-ihracat koçu.

PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, ihracatta Kadın Projesinde sunulacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Çevikoğlu, “Projeyle kadınlarımıza kapsamlı şekilde ihracata hazırlık koçluğu verilecek. E-ticaretin olmazsa olmazı profesyonel ürün fotoğrafı çekimi ve Turkish Souq platformumuza entegrasyon ve ürün yükleme desteği vereceğiz. Öte yandan proje kapsamında iklim dostu ürün geliştirme konusunda danışmanlık desteği bulunuyor. 80’in üzerinde ülkeye Türk kadınının ürününü satabilmesi için büyük bir fırsat kapısı aralıyoruz” dedi.

KADINLAR DAHA BAŞARILI

“Kadınlarımız ticarette erkeklere göre daha başarılı” diyen Çevikoğlu, “Kadın girişimcilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Bu sadece rakamsal olarak bir başarı değil. Erkeklere göre birçok alanda daha başarılı kadın girişimcilerimiz bulunuyor. Örneğin, platformumuzda kadın satıcılarımızın

sattığı ürünlere daha az şikayet geldiğini gördük. Bu da yapılan işe daha çok sahip çıkıldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

TÜRK ÜRÜNLERİ GÖZDE

Türk ürünlerine bakış açısının “kaliteli” olduğunu belirten Çevikoğlu, “Özellikle Orta Doğu, Asya ve Kuzey Afrika’da Türk kahvemiz, halımız, semaverimiz, çayımız, cezvemiz çok ilgi görüyor. Dünyada ‘Türk’ ürünleri, kaliteli olarak bilinen, imajı son derece yüksek ürünler olarak dikkat

çekiyor. Bu algıyı artırmak için de herkes elinden ne geliyorsa yapmalı” dedi.

TURKISH SOUQ NEDİR?

  • Avustralya'dan Çin'e, Rusya'dan Ürdün'e, Güney Afrika'dan Tunus'a, Norveç'ten İspanya'ya, Brezilya'dan Kanada'ya 80’in üzerinde ülkeye Türk ürünlerinin ihracatı gerçekleştiriliyor. Turkish Souq platformu ile yurt dışında doğrudan tüketicilere satış yapılırken, satıcılar adına tüm ihracat süreçleri PTT'nin ulusal posta gücü ve sorumluluğu ile yerine getiriliyor. Böylece KOBİ'lerin global pazara erişimi kolaylaşıyor.

Gümrük Birliği'nde e-ticaret de olsun: Dijital manipülasyona birlikte son verelim