Kalaşnikof 2022’de son 20 yılın en yüksek silah üretimini gerçekleştirdi

Rus savunma sanayisinin en önemli şirketlerinden biri olan Kalaşnikof, 2022'de son 20 yılın en yüksek silah üretiminin gerçekleştiğini aktardı. Kalaşnikof'un yaptığı açıklamada, önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 40'lık bir artış gerçekleştiği belirtildi.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Şirketin geçen yıl devlete yönelik 45 üretim siparişini yerine getirdiği bilgisine yer verilen açıklamada, askeri-teknik iş birliği alanında da 25 siparişin tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu siparişlerin, şirketin tarihi boyunca tamamlanan en büyük siparişler olduğuna işaret edilirken, silah üretiminin de son 20 yılın en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi.

Rus haber ajansı RİA Novosti’de Kasım 2022’de yer alan haberde, Kalaşnikof’un Rus ordusuna askeri teçhizat tedarikinde koordinatör olarak görevlendirildiği bildirilmişti.

FOTOĞRAF 19
Dünyayı tedirgin eden tehdit: Nükleer silah dahil tüm güçlerle karşılık verilecek
Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya, Çin'i açık açık tehdit etti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, tartışmalı Senkaku Adaları dahil Japonya'ya yönelik her türlü saldırıya, nükleer silah dahil tüm askeri güçleriyle karşılık vereceklerini söyledi.

TSK'ya ışık hızında atış yapan iki müthiş silah: Sınırsız mühimmatı bulunuyor
Dünyada sadece 'süper güç' olarak tabir edilen ülkelerde bulunan lazer teknolojisi çok yakında TSK'nın da envanterine giriyor. Mühimmat maliyetlerini büyük oranda azaltacak enerji silahları, hedeflere yönelik sınırsız atış yapabilecekken, sahip olduğu operasyonel potansiyeliyle savaşların da boyutunu değiştirecek. Savunmadaki Türkler programı bu hafta gündemine geleceğin silahı olarak da adlandırılan Alka YESS ile Nazar LETS'i aldı.

Malatya'da baston görünümlü silah ele geçirildi
Malatya'da baston görünümlü silah ve ruhsatsız 3 av tüfeği ele geçirilen operasyonda, 4 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ruhsatsız 3 av tüfeği, 1 baston görünümlü ateşli silah, 2 bin 561 cinsel içerikli ürünle 126 elektronik sigara ele geçirildi.