Konya-Karaman YHT Hattı'nda test sürüşleri 8 Şubat'ta başlıyor: 1 saat 15 dakikalık seyahat süresi 35 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni hatla ilgili açıklamada bulundu. 8 Şubat'ta test sürüşlerinin başlayacağını belirttiği Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'yla 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek. Test sürüşlerinin 3 hafta süreceğini belirten Karaismailoğlu, " Hedefimiz, mayıs sonu itibarıyla işletmeye başlamak. Günlük 34 çift tren olan hat kapasitesi 3 kat artacak. Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezi'nin demir yoluyla bağlantısı güçlendirilecek" ifadelerini kullandı.

Arşiv

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yazılı açıklamasında, Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında, Konya-Karaman YHT Hattı'ndaki çalışmalarla ilgili TCDD yetkilileriyle toplantı yapıldığını ifade ederek, ülkeye değer katan önemli projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ettiklerini, yenilikçi demir yolu reformuyla ülkeyi demir ağlarla ördüklerini kaydetti.Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi'yle, Mersin-Adana arasının 4 hatlı hale getirilerek hızlı tren ve banliyö trenleri için ek kapasite oluşturulacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, proje kapsamında Konya, Karaman, Adana arasında saatte 200 kilometre hıza uygun hızlı tren hattı inşa edileceğini belirtti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/02/04/13/resized_759ec-01a5af7fa232701_01.jpg

Hat kapasitesi 3 kat artacak

Karaismailoğlu, Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılmasının planlandığını bildirerek, "Günlük 34 çift tren olan hat kapasitesi 3 kat artacak. 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek. Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezi'nin demir yoluyla bağlantısı güçlendirilecek." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ
Konya-Karaman hızlı tren hattı yıl sonunda açılıyor: Akdeniz'e inen kapı olacak

EKONOMİ
Bakan Karaismailoğlu: Bu hat bitince Sivas'tan trene binen bir kişi İstanbul Halkalı İstasyonu'na kadar gidebilecek

"Test sürüşleri 3 hafta sürecek"

Konya-Karaman hızlı demir yolu hat uzunluğunun 102 kilometre olduğunu belirten Karasiamiloğlu, "Alt yapısı ve üst yapısı bitmiş durumda. Konya-Karaman YHT Hattı'nda sinyalizasyon sistemi montajları tamamlandı. 8 Şubat'ta test sürüşlerine başlanacak. Test sürüşleri 3 hafta sürecek. Hedefimiz, mayıs sonu itibarıyla işletmeye başlamak. Yine Karaman-Ulukışla Hattı'mızda, çalışmalarımız hızla devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

EKONOMİ
Bakan Karaismailoğlu: Kuzey Marmara otoyolunun son kesimini 19 Aralık'ta açılacak

EKONOMİ
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-Sivas YHT projesinin bu yıl hizmete alınması için çalışmalar sürüyor