Kral TV ihalesi iptal

TMSF, Çukurova Grubu'nun tek alıcı olarak katıldığı Kral TV ihalesine rekabet ortamı sağlanamadığı, Joy FM ve Joy Turk FM ihalesine de fiyat düşük kaldığı için onay vermedi

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv

  • FATMA ÇİFTÇİ / İSTANBUL
    Çukurova Grubu'nun 45.1 milyon dolar teklifle tek alıcı olarak katıldığı Kral TV ihalesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından onaylanmadı. Fon ayrıca, Doğan Grubu'dan değerinin altında teklif alan Joy FM ve Joy Turk FM ihalesini de iptal etti.

    Türkiye'nin ilk müzik kanalı Kral TV ihalesinde idari belgelerini teslim eden Kanadalı CanWest ile Doğan Grubu katılmayınca, Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Çukurova Grubu'na ait AKS Uluslararası Yayıncılık tek katılımcı olmuştu. AKS, tek alıcı olarak muhammen bedelin sadece 100 bin dolar üzerinde, 45 milyon 100 bin dolarlık teklif vermiş, son karar Fon Kurulu'nun onayına kalmıştı. TMSF, ihalenin onaylanmama gerekçesini olarak ihalede yeterli rekabet ortamının sağlanamaması; ayrıca piyasa beklentilerine göre rekabetçi bir ortamda daha fazla gelir elde edilmesinin muhtemel olmasını gösterdi.

    Joy FM ve Joy Türk FM ihalesi de iptal

    Fon Kurulu ayrıca, 'verilen tekliflerin muhammen bedelin oldukça altında kalması sebebiyle' Joy Turk ve Joy FM radyolarının ihale sonuçlarını onaylamadığını da açıkladı. Doğan Grubu 4 milyon dolar muhammen bedelli Joy FM için 3 milyon dolar, muhammen bedeli 2.7 milyon dolar olan Joy Turk FM için de sadece 1 milyon 520 bin dolar teklif vermişti.

    Radyoların Kralı TMSF'de kaldı