Kripto piyasalarda kriz büyüyor: Bir şirket daha iflas bayrağını çekebilir

Kripto varlık piyasası zor durumdaki şirketlerin etkisiyle zor bir dönemden geçiyor. FTX'in gürültülü iflas sürecinin tozu yere inmeden bir şirketin daha iflas yolunda olduğu belirtildi. Dijital varlık aracı kurumu Genesis'in fon olmadan iflas bayrağını çekeceği ifade edildi.

Haber Merkezi Diğer
Foto/arşiv

FTX'te yaşananların ardından çekimleri askıya alan dijital varlık aracı kurumu Genesis'in fon olmadan iflas edeceği uyarısında bulunduğu belirtildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar şirketin kredi birimi için yeni finansman arayışında olduğunu ve bu çabaların sonuçsuz kalması durumunda potansiyel yatırımcılarını iflas başvurusu yapacağı yönünde uyardığını belirtti.

Kaynaklar şirketin 1 milyar dolarlık fon arayışında olduğunu ifade etti. Şirketin bu fon arayışında şu ana kadar başarılı olamadığı ve başarısız girişiminde sektörün balinası Binance’in de kapısını çaldığı belirtildi.

  • FTX hesabında 175 milyon doları kalan Genesis 10 Kasım'dan itibaren çekimleri durdurmuştu.

Genesis sözcüsü derhal iflas başvurusunda bulunma yönünde bir planları olmadığını söyledi.

FTX'İN ARDINDAN GÜNDEME GELMİŞTİ

Şirket FTX krizinin ortaya çıkmasıyla çekimleri askıya alarak piyasadaki endişeleri bir kat daha artırmıştı.

Geçici CEO olarak görev yapan Derar Islim'e göre para çekme talepleri, firmanın borç verme kolu olan Genesis Global Capital'deki mevcut likiditeyi aştı. Islim, Genesis'in yeni finansman sağlamak da dahil olmak üzere olası tüm seçenekleri araştırmak için danışmanlar tuttuğunu ve kredi verme işi için bir plan sunacağını söylemişti.

Genesis'in spot ve türev alım satım ve saklama işlerinin "tamamen faal durumda kalacağını" söyleyen Islim'e göre, mevcut durum yalnızca borç verme işini etkileyecek.

FOTOĞRAF 16
Kripto para piyasasını sarsan çöküş: Bir gecede 16 milyar dolar kaybetti
Kripto para piyasalarına yılın başından bu yana yaşanan Luna, BlockFi ve Celsius vakalarına bir yenisi de dünyaca ünlü kripto para borsası FTX'in iflasa sürüklenmesiyle eklendi. Yaşanan çöküş ile merkezi borsalara olan güven iyice sarsılırken, FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'ın serveti de bir gecede 17 milyar dolardan 1 milyar doların altına geriledi. İşte FTX'te çöküşe giden süreç..

Milyonlarca kişinin parası buhar olmuştu: Türkiye FTX için harekete geçti

Kripto para borsası FTX iflas etti: CEO'su Sam Bankman-Fried istifa ettiğini duyurdu