Rusya'dan Renault adımı: Tüm varlıkları devredildi

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Renault ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Rus hükümeti ve Moskova belediye yönetimine devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığını bildirdi.

Haber Merkezi AA
Foto/arşiv

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Fransız şirketi Renault’un Rusya’daki tüm varlıklarının Rus devletine devredildiğini duyurdu.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Renault ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Rus hükümeti ve Moskova belediye yönetimine devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.

Anlaşmaya göre, Renault Rusya’nın tüm payının Moskova belediye yönetimine devredildiği, Fransız şirketin, ülkenin en büyük otomobil şirketi Avtovaz’daki yüzde 68 payının ise NAMI adlı Rus enstitüsüne geçeceği kaydedildi.

Açıklamada, Renault’un Avtovaz’daki payını 6 yıl içerisinde geri alma hakkına sahip olduğuna işaret edildi.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, 27 Nisan’da yaptığı açıklamada, Renault’un Rusya’daki varlıklarının sembolik “1 ruble” karşılığında devredileceğini duyurmuş, şirketin Rusya’daki faaliyetlerini durdurması nedeniyle alternatif bulmak zorunda olduklarını söylemişti.

Renault, yaptırımlar nedeniyle Rusya’daki fabrikasında üretimi durdurma kararı almış, Avtovaz için seçeneklerini gözden geçirdiğini duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetin önerdiği, ülkeden ayrılma kararı alan yabancı şirketlere devlet tarafından yönetim atanmasına yönelik teklifi desteklemişti.

FOTOĞRAF 13
Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı: Gram, çeyrek ve tam altında son rakamlar
FED faiz kararının ardından dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatlarında son durum piyasaların ilk işlem gününde merak konusu oldu. Dünyada yaşanan gelişmeler nedeniyle geçtiğimiz aylarda 2 bin dolar seviyelerini gören altın ons değeri 1.811 lira bandından işlem görüyor. İşte gram, çeyrek ve tam altında 16 Mayıs yeni güne başlangıç rakamları..

FOTOĞRAF 16
Rusya için kabus senaryosu: Nükleer silahla ülkenizi yok ederiz
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi devam ederken İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliği bölgede tansiyonu daha da yükseltti. Askeri uzmanlara göre, halihazırda Ukrayna'nın NATO üyeliğine karşı çıkan Rusya için bir başka komşusu Finlandiya'nın üyeliği olabilecek en kötü senaryolardan birisi olarak yorumlanırken, Rusya ise nükleer silahları Avrupa'nın sınırına yığarak söz konusu ülkeleri yok etmekle tehdit ediyor.


FOTOĞRAF 17
12 başlıkta ‘3600’ ve olağan sonuçları
3600 ek gösterge talebi yıllardır vardı ama bütün baskı ve ısrarlara rağmen sonuç alınamıyordu. Gösterge 3599 olsa dahi istenen sonucu almaya yetmiyor. İlla 3600 olursa bir anlam ifade ediyor. Düzenlemenin 15.01.2023'te yürürlüğe gireceğini söylemek kehanet olmayacaktır. İşte yazarımız Ahmet Ünlü'nün kaleminden '3600'ün bütün boyutları…