Bakan müjdeyi verdi: Sabiha Gökçen seneye metroya kavuşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2021 yılının sonunda metroyla ulaşılacağını duyurdu. Karaismailoğlu, "Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metro hatında 4 tane istasyonumuz var. İnşallah çalışmaları tamamlayıp 2021 yılı sonuna doğru hizmete almayı ve yolcu taşımayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Bakan Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı (metro inşaatı) incelemesi yaptı. Burada bir değerlendirme konuşması yapan Karaismailoğlu, ülke genelinde demir yolu çalışmalarının hummalı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, bu çalışmaların hükümetin ulaşıma ve demir yolu ağına verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Hayalet havalimanından rekorların havalimanına Sabiha Gökçen'in hikayesi
Sabiha Gökçen Havalimanı yapılması fikri 1995 yılında ortaya atıldı. 1997'de Erbakan hükümeti tarafından proje onaylandı ancak 28 Şubat darbesiyle rafa kalktı. 1998 yılında temeli atılan havalimanı, 1 yıl gecikmeyle 2001'de açıldı. Uzun süre boş kalan havalimanı 2004'e kadar 'kapandı, kapanıyor' iddialarının hedefi oldu. 2005 yılı itibariyle yerli ve yabancı havayolu şirketleri Sabiha Gökçen Havalimanı'na akın etti. Günümüze kadar pek çok ödül alan havalimanı, İstanbul Havalimanı ile birlikte 60 milyon yolcuya hizmet veriyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışı uçuşları yeniden başladı

İstanbul Havalimanı'nda yurt dışı uçuşlar başladı

Çalışmalar tam gaz devam ediyor

Karaismailoğlu şöyle konuştu: "Bulunduğumuz bölge Sabiha Gökçen Havalimanı. Pendik Tavşantepe Metro İstasyonu'ndan başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sona eren 7,5 kilometrelik şehir içi metro hattının şantiyesinde incelemelerde bulunuyoruz. Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metro hatında 4 tane istasyonumuz var. İnşallah çalışmaları tamamlayıp 2021 yılı sonuna doğru hizmete almayı ve yolcu taşımayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor.

FOTOĞRAF 10
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda haftalar sonra en yoğun gün yaşanıyor: Uzun kuruklar oluştu
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda, Pegasus Hava Yolları ve AnadoluJet'in iç hat sefer sayılarını arttırmasıyla haftalar sonra en kalabalık gün yaşanıyor.

  • Biliyorsunuz Pendik Tavşantepe İstasyonu, Kartal Metro Hattı'nın bir parçası. Kadıköy'den binen bir vatandaşımız aktarmasız olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar gelecek. Bunun devamında Pendik Marmaray İstasyonu'ndan Sabiha Gökçen bağlantısı da kısa zamanda bitirilirse, o belediye tarafından yapılıyor, bitirilirse yine Ankara'dan Marmaray'la gelen bir yolcunun Sabiha Gökçen Havalimanı'na erişimi metroyla sağlanmış olacak."

"Finansman ve ihale çalışmalarımız devam ediyor"

Türkiye'nin dört bir yanında demir yolları ve hızlı tren hatları konusunda önemli çalışmalar yapıldığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, sene bitmeden Sivas hattını işletmeye alacaklarını kaydetti. Karaismailoğlu, "Konya Karaman arasını işletmeye alacağız, yolcu taşıyacağız. Bunun yanında Ankara-İzmir, Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Adana-Mersin-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hatlarımızda da çalışmalar devam ediyor. Projesini tamamladığımız hatlar var, onlarla da ilgili finansman ve ihale çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

  • Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü- İstanbul Havalimanı-Halkalı hattıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Karaismailoğlu, büyük hatları şehir içi hatlarla entegre etmenin çabası içinde olduklarını anlattı.

Karaismailoğlu, "Kara yollarında, hava yollarında başardığımız işleri, demir yolunda da en kısa zamanda başarıp demir yolu ağlarının 2023, 2025 hedeflerimizi sağlama doğrultusunda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.