|

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışı uçuşları yeniden başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık üç aydır durdurulan tarifeli yurt dışı uçuşları yeniden başladı.

09:19 - 11/06/2020 Perşembe
Güncelleme: 09:24 - 11/06/2020 Perşembe
AA
Sabiha Gökçen Havalimanı
Sabiha Gökçen Havalimanı

Sabah erken saatlerde havalimanına gelen yolcular termal kameralarla ateşleri ölçülüp, pasaport kontrolünden geçtikten sonra uçak kapılarına ulaştı. Yolcular, burada uçuş kartlarını kendileri okutarak uçağa bindirildi. Havalimanına bileti olmayan ve maske takmayan yolcular alınmadı.

  • Havalimanında yeniden başlayan ilk yurt dışı uçuşu AnadoluJet'in tarifeli seferiyle saat 08.40'ta Londra'ya gerçekleşti. Bu uçuşu 08.50 Amsterdam, 09.10 Düseldorf seferleri takip etti. AnadoluJet'in yurt dışı uçuş planlamaları kapsamında Berlin, Stuttgart, Frankfurt ve Münih'e de uçuşlar gerçekleştirilecek.

Bu seferlere, karşılıklı uçuş gerçekleştirilen ülkelerin yetkili makamlarınca belirlenen şartları taşıyan yolcular alınabiliyor.

Tatil için Türkiye'ye geldikten sonra uçuşların iptal olmasıyla yaklaşık üç ay boyunca evine dönemeyen Selda Yılmaz, "11 Mart'ta bir haftalığına tatil için geldim. Sonra uçuşlar iptal olunca burada kaldım. Biletim dört kere iptal oldu. Bugün açılınca da artık gideyim istedim. Çocuğum orada eşim orada, evim orada" dedi.

Amsterdam'da yaşayan Neriman Avcı ise, "Üç aydır Türkiye'deyim, koronavirüs dolayısıyla uzatıldı iznim, Allah nasip ederse şimdi gideceğiz. Oğlum Türkiye'de okuyor, onun için gelmiştim." ifadelerini kullandı.

Ailesini Almanya'nın Stuttgart kentine yolcu eden Metin Yalmaz da, "Biz burada kalıyoruz da çocuklar orada bulunan kayınpederimin yanına gidecek. Devamlı oradayız, altı ayda bir gidip geliyoruz" diye konuştu.



#AnadoluJet
#İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
#Londra
4 yıl önce