Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ilişkin zam ertelendi

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde bugünden itibaren geçerli olan zamlı tarife Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ocak 2024'e ertelendi. Köprü ve otoyol ücretlerine 25 Ekim itibariyle geçerli olacak şekilde zam yapılmış, yeni tarifeye göre, Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü tek yön geçiş ücreti 8,5 TL’den 15 TL’ye yükseltilmişti.

Kenan Biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla köprü ve otoyol ücretlerine getirilen zam iptal edildi.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde bugünden itibaren geçerli olan zamlı tarife Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ocak 2024'e ertelendi

Ocak 2024'e ertelendi

Zam düzenlemesinin ertelendiğine ilişkin açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde bugünden itibaren geçerli olan düzenlemenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.

Alınan farklar iade edilecek

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bugün alınan geçiş ücretlerindeki farkın da vatandaşlara iade edileceğini belirtti.

Tek geçiş 15 TL'ye çıkarılmıştı

25 Ekim itibariyle geçerli olacak tarife ile birlikte Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü tek yön geçiş ücreti 8,5 TL’den 15 TL’ye yükseldi. Avrasya Tüneli’nde 53 lira olan gündüz saati otomobil geçiş ücreti, 80 liraya çıktı. Minibüsler için 79.50 TL olan fiyat 120 TL’ye, motosikletler için 20.7 lira olan geçiş ücreti ise 31.2 liraya çıkarılmıştı:

EKONOMİ
İstanbul'da kaçak akaryakıt operasyonu: Tam beş bin litre ele geçirildi

EKONOMİ
İhraç edilen her iki araçtan biri Kocaeli'den: Dokuz ayda 470 bin araç üretildi

EKONOMİ
Şeker üretimi ülke ihtiyacını karşılayacak seviyede: Yıllık üretim 1 milyon tonu aştı