TİSK'ten asgari ücret açıklaması: Tüm taraflara çözüm olacak formüller için işbirliğine açığız

Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıklama yaptı. TİSK'ten yapılan açıklamada, işveren tarafı da asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı. Sendika, asgari ücret zammı için kurulacak masada yer alacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Asgari ücret dahil, emekli ve memur maaşları ile birlikte milyonlarca kişinin gelirini artıracak temmuz zammı için geri sayım başladı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından asgari ücrete ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tüm taraflara çözüm olacak formüller için işbirliğine hazırız.

Asgari ücretin değerlendirilmesi için yapılacak bir toplantıda masada olacağız.

Asgari ücretle ilgili olası bir değerlendirmeye olumlu yaklaşacağız."

Asgari ücrete Temmuz zammı var mı?

İş dünyası asgari ücret artışına hazır

FOTOĞRAF 16
Asgari ücretle ilgili 'enflasyon farkı' formülü
Asgari ücrete yapılacak zam miktarı, her yıl aralık ayında yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrası belirleniyor. Ancak bu yıl memur ve emekli zamları ile birlikte asgari ücrete de ara zam yapılması gündeme geldi. Yetkililer 'Vatandaş enflasyona ezdirilmeyecek' açıklamalarında bulunurken, çeşitli formüller de gündeme gelmeye başladı.


FOTOĞRAF 20
Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Rakamlar netleşiyor
Asgari ücret konusunda araştırmalar sıklaştı. Artan enflasyon rakamları ile birlikte artık yüksek sesle dile getirilmeye başlanan ve bu konuda hükümetten gelen açıklamalar asgari ücretli çalışanları heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Temmuz'da enflasyon farkıyla, ocak ayındaki ücretlerde yeni düzenlemelerle milletimizi daha da rahatlatacağız' açıklamasını yapmıştı. Konuyla ilgili Bakan Bilgin yaptığı değerlendirmede ara zam konusunda Temmuz ayını işaret etti. Peki asgari ücret zammı olacak mı? Temmuz'da asgari ücret ne kadar olacak? İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...