Türkiye’nin denizdeki gözü

Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi “Ufuk” Tuzla’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle denize indirildi. Erdoğan önleyici istihbarat, özellikle de sinyal istihbaratının hayati olduğuna dikkat çekerek “Ufuk korveti, Türkiye’nin denizlerdeki gören gözü, duyan kulağı olacak” dedi.

Yasin Yılmaz Yeni Şafak
İlk istihbarat gemimiz denize indi

İstanbul Tuzla Tersanesi’nde düzenlenen Test ve Eğitim Gemisi Ufuk’un (A-591) Denize İniş Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin savunma amaçlı projeler başta olmak üzere, gemi inşa sanayisinde giderek kendinden söz ettiren bir konuma ulaştığını belirtti.

Erdoğan, “Türkiye’nin milli test ve eğitim gemisi Ufuk, ülkemizi liderliğe taşıma irademizin en somut göstergesidir. Ufuk korveti, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen, ülkemizin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor. Dünyada pek az ülkenin sahip olduğu bu teknolojiye hamdolsun Ufuk korveti ile artık Türkiye de kavuşmuş oluyor. Ufuk korvetimiz, ağır iklim ve deniz şartlarında, uluslararası sular dahil 45 gün boyunca kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğimize yönelik tehditleri anında tespit edebilecektir” dedi.

GÜÇLÜ OLMAMIZ ŞART

Önleyici istihbaratın, özellikle sinyal istihbaratının hayati önem kazandığı günümüz dünyasında Ufuk korvetinin çok büyük bir boşluğu dolduracağına inandığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: Ufuk korveti, Türkiye’nin denizlerdeki gören gözü, duyan kulağı olacaktır. Zira ülkemizin bulunduğu zorlu coğrafya, bizim sadece ekonomide, tarımda, ticarette, sanayide değil, aynı zamanda istihbaratta da çok güçlü bir konumda olmamızı şart koşuyor.

ACİL İHTİYAÇ OLMUŞTU

  • Suriye kaynaklı tehditlerle, Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de yaşanan gelişmeler sonrasında bu ihtiyaç daha kritik, çok daha acil hale gelmiştir. Her zaman ifade ettiğim gibi sahada varlık göstermeyen, masada kendine yer bulamaz. Hem terörle mücadelede hem de Suriye’den ülkemize yönelen tehditlerin bertaraf edilmesinde bu gerçek, kendini defalarca göstermiştir.”

ACISINI ÇOK ÇEKTİK

Erdoğan, Türkiye’nin silah, mühimmat ve askeri teçhizat bakımından dışa bağımlılığın acısını çok çektiğini, kendi hedefleri, ihtiyaçları, öncelikleri ve çıkarları doğrultusunda adımları attığı zaman başarılı olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Şayet bugün PKK terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yaşıyorsa bunun sebebi terörle mücadelemizin kendi imkanlarımızla yürütülmesidir. Bir diğer önemli sebep de ülkemizin 30 yıllık terörle mücadele yönteminde yaşanan köklü paradigma değişikliğidir” diye konuştu.

  • Alanında lider olacak
  • Test ve Eğitim Gemisi Ufuk, “milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen, Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi” olma özelliğini taşıyor. 94,5 metre tam boyu, 3,6 metre su çekimiyle Ufuk Korveti alanının lideri olmaya namzet bir gemi. 10 tonluk bir helikopter için gerekli platforma sahip olan gemi, ağır iklim ve deniz şartlarında 45 gün boyunca kesintisiz seyir yapabiliyor. Ufuk Korveti’nin komuta kontrol, elektronik sistemler ve test eğitim sistem donanımları da ASELSAN tarafından sağlanacak.
  • Yalan söylüyor
  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sakarya’daki tank palet fabrikasına ilişkin iddialarına tepki gösteren Erdoğan, “CHP Genel Başkanı yaptığımız onca açıklamaya rağmen inatla ve ısrarla halen bu fabrikanın yabancılara satıldığı yalanını söylüyor. Karasu’daki konuşmamda da söylediğim gibi Tank Palet Fabrikamızın satılması yani mülkiyetinin devri, asla söz konusu değildir. Fabrika arazisindeki her türlü taşınmazın üretim, bakım ve onarımda kullanılan her türlü teçhizatın mülkiyeti devlete aittir ve öyle kalacaktır. Olmadık iftiralarla, yalan yanlış bilgilerle milletin kafasını karıştırmaya çalışanların en büyük zararı Türk savunma sanayisine veriyor” dedi.

"Tank Palet Fabrikamızın satılması asla söz konusu değildir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi özelliğini de taşıyan; test ve eğitim gemisi Ufuk'un denize iniş töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'CHP Genel Başkanı'nın Sakarya'daki Tank Palet Fabrikamıza dair gündeme getirdiği iddiaların ne milli kaygılarla ne savunma sanayimizle ne de orada çalışan kardeşlerimizle hiçbir ilgisi yoktur. Tank Palet Fabrikamızın satılması yani mülkiyetinin devri asla söz konusu değildir. Fabrika arazisindeki her türlü taşınmazın üretim, bakım ve onarımda kullanılan her türlü teçhizatın mülkiyeti devlete aittir ve öyle kalacaktır.'

Kriz duasına çıkanlar var