|

Kriz duasına çıkanlar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl soğan-patatese umut bağlayan muhalefetin şimdi de domates-bibere sarıldığını söyledi. Buradan oy toplayacağını sanan yıkım ekibinin ellerini ovuşturmaya başladığını belirten Erdoğan, “Türkiye ekonomisinin sıkıntılarının çözümüne katkı vermek yerine adeta ülkenin batması için kriz duasına çıkıyorlar” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 10/02/2019 Pazar
Güncelleme: 02:48 - 10/02/2019 Pazar
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Aydın’ın koca yürekli efeleri 1950 yılında demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Bu meydanda medeniyetimizin kökleri var. Aydınlı halkım 31 Mart’ta AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın yanında duracaktır. Aydın dün Menders’in yanında yer alarak safını belirlemişti, bugün de beka mücadelesinde bizim yanımızda yer alacaktır.


HEVESLE KIVRANIYORLAR

Yıkım ekibi yine ellerini ovuşturmaya başladı. Her seçimde armut piş ağzıma düş misali ülkenin yönetiminin kendi ellerine verilmesini beklerler. Şimdi yine aynı hevesle kıvranıyorlar. CHP’ye, PKK’nın güdümündeki partiye, onlarla milliyetçilik iddiasındaki bir başka partiye kadar hepsi bir araya gelebiliyor. CHP kiminle yürüyor? Terör örgütüyle, siyasi temsilcileriyle yürüyor. Bizim onlarla işimiz yok! Geç o işi geç.

BUNLAR DÖRTLÜ ÇETE

Bakıyorsun İYİ Parti kiminle yürüyor, onlarla yürüyor. Öbür tarafta bakıyorsun bir de Saadet Partisi. O da onlarla yürüyor. Bunlar 4’lü çete. Beraber yürüyorlar. Bize hakaret ediyorsunuz diyorlar. Biz gerçeği, olanı söylüyoruz. Siz de ittifaksınız diyorlar bizim ki Cumhur İttifakı. Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında el ele verdik. Yenikapı ruhu orada birleştik.

DOMATES-BİBERE SARILDILAR

Sanıyorlar ki 31 Mart’tan sonra meydan kendilerine kalacak. Geçen sene soğan-patatese ümit bağlamışlardı. Şimdi domatese, bibere sarılmış durumdalar. Bunlarla oy toplayacaklarını zannediyorlar. Bu ülke için tek bir işe imza atmayan o yıkım ekibi yine ellerini ovuşturmaya başladı. Bunların Türkiye için tek planları, projeleri, hayalleri yoktur. Her seçimde armut piş ağzıma düş misali. Türkiye ekonomisinin sıkıntılarının çözümüne katkı vermek yerine adeta ülkenin batması için kriz duasına çıkıyorlar. Biz zaten gerekli önlemleri alıyoruz. Ama bunların öyle bir derdi yok.

GEREKİRSE AÇ KALIRIZ AÇLIĞIMIZI BİLDİRMEYİZ

Cerablus’ta, El-Bab’da, İdlib’de benim Mehmedim tankıyla, topuyla teröristleri yok etti. Ben buradan patlıcancılara, bibercilere, patatescilere sesleniyorum: Siz bir merminin fiyatını biliyor musunuz? Bunlar anlamaz. İşte biz sizlerle 31 Mart’ta bunlara bir de bunun dersini vereceğiz. Gerekirse aç kalırız, açlığımızı bildirmeyiz. Modern bir Türkiye’yi inşa ediyoruz.

  • MHP bu ülkenin bekasına sahip çıktı
  • Kuruluşunun 50. yıldönünümü nedeniyle MHP’yi kutlayan Erdoğan, “Bugün ittifakta olduğumuz MHP’nin kuruluşunun 50. yıldönümünden dolayı MHP’li kardeşlerimi kutlamak istiyorum. MHP, Türkiye’nin bekasına sahip çıkmış bir partidir. MHP, başta Sayın Bahçeli olmak üzere milletine ve devletine canları pahasına sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçirilmesinde, TBMM’de ve 16 Nisan halk oylamasında MHP ile birlikte mücadele ettik. 31 Mart seçimlerinde pek çok ilde yine Cumhur İttifakı olarak milletin karşısındayız. Asıl olan Cumhur İttifakı’ın büyükşehir ve ilçelerde başarılı olmasıdır. Bunun için her iki partiye gönül veren kardeşlerimizin gece gündüz samimiyetle çalışacaklarına inanıyorum” dedi.
  • Sabrımız taştı
  • Kartal’da çöken binaya ilişkin de konuşan Erdoğan, “İstanbul Kartal’da bina çöktü fakat bu bina ruhsatsız, iskanı yok. 17 vatandaşım burada şehit oldu, 14 tanesi yaralı olarak çıktı. Şu anda birkaç kişi daha enkazın altında var. Eğer kentsel dönüşüm olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Artık bizim sabrımız taştı, bunlara sabredecek halimiz yok. AK Parti’li belediyeler başta olmak üzere Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte yoğun çalışmaya gireceğiz. Enkaz kaldırıldıktan sonra bakanlarımızla bir araya gelecek nasıl bir eylem yapacağız buna göre de adımlarımızı atacağız ama bunlar kararlı adım olacak” dedi.
  • Üreticiden tüketiciye taşıyacağız
  • Erdoğan, “Başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde tanzim satış merkezleri kuracağız. Üreticiden alıp maliyetine tüketiciye taşıyacağız. İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğum zaman fırıncılar sürekli zam yapıyorlardı. İstanbul’da bir tane Anadolu Yakası’nda iki tane de Avrupa Yakası’nda olmak üzere 3 tane Halk Ekmek kurduk, fiyatları düşürdük ekmek fiyatları da inmeye başladı. Aynısını burada da yapacağız” dedi.

ENKAZDAN BİZE NASİHAT VAR


Kartal’da çöken binada hayatını kaybeden Alemdar ailesinden 9 kişi için cenaze töreni düzenlendi. Enkaz yerinde incelemelerde bulunduktan sonra cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aslında şu anda musallada bize nasihatte bulunuyorlar. Buradan bizim de nasibimizi almamız lazım” dedi.

Kartal’daki binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden Alemdar ailesinin 9 ferdi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Alemdar ailesinin 9 üyesi için Pendik sahilindeki 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıların tedavilerinin sürdüğü Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ziyaretinin ardından 15 Temmuz Şehitler Camisi’ne geldi.


ALEMDAR AİLESİNDEN 9 KİŞİ

Erdoğan, cenaze töreni öncesinde Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu hayatını kaybeden Gökay Alemdar (22), Mustafa Alemdar (48), Saime Alemdar (89), Ecrin Naz Alemdar (11), Erdoğan Alemdar (52), Eslem Alemdar (19), Safiye Alemdar (70), Safiye Alemdar (45), Ayşe Alemdar’ın (46) yakınlarına taziyelerini iletti.

NASİBİMİZİ ALMAMIZ LAZIM

Erdoğan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, şehadete ulaşan meyyit ve meyyitelere Allah’tan rahmet diledi. Buradan çıkarılması gereken birçok ders olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Şu an musallada bize bir va’z u nasihatte bulunuyorlar. Buradan bizim de nasibimizi almamız lazım. Adımlarımızı da buna göre atmamız lazım. Temenni ediyorum ki biz buradan va’z u nasihati alıp, geleceğimizi de buna göre inşallah tayin ederiz, belirleriz. Diyanet İşleri Başkanımız sizlerden zaten helallikleri aldı. Hakkımızı helal ettik. Rabb’im inşallah sevgili Habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında bizleri buluştursun. Rabb’im yar ve yardımcımız olsun. Sırat-ı müstakimden bizleri ayırmasın. Allah cümlemizden razı olsun.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından bir tabuta omuz verdi. Alemdar ailesinin fertlerinin cenazeleri, Pendik Yeni Şeyhli Mezarlığında defnedildi.

Binanın temeli deniz kumu


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal’da çöken bina ile ilgili son bilgileri vermek üzere kameralar karşısına geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayda ölenlerin sayısının 21’e yükseldiğini açıkladı.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise çöken bina ile ilgili bilgi verdi ve binanın yapımında deniz kumunun kullanıldığını belirtti. Bakan Kurum vatandaşlara da çağrı yaparak “Bölgede ne kadar riskli bina var ise vatandaşımız riskli binaların tespitini yapmak istiyorsa, bakanlığımız ücretsiz hızlı şekilde yapacak” dedi.

Kurum şunları söyledi: “Şu an bu binanın yeniden yapımındaki betonun C30 olması gerekiyor. Ve aldığımız; gözle de görülen beton sınıfını incelediğimizde; deniz kumuyla yapılmış ve içinde deniz kabuklarının olduğu, nervürlü demirin kullanılmadığı bir statik durumu söz konusu. Etraftaki 10 binayı boşalttık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde süreci yürütüyoruz.”

  • Kentsel dönüşüm vurgusu
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, binanın enkaz alanında incelemelerde bulundu. Erdoğan, yaptığı açıklamada “Buradan almamız gereken birçok dersler var. Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm, değişim diye ortaya koyduğu teze, milletçe sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Bu bir afet değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yaralıların tedavi gördüğü Kartal Doktor Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçti. Yaralıları ziyaret eden ve sağlık durumları hakkında hastane başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan ve doktorlardan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralılara “geçmiş olsun” dileklerini iletti.


BÜTÜN O BÖLGE İNCELENİYOR

Ziyaret sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Buna artık ben afet demeyeceğim çünkü bu bir afet değil. Bu aslında ne yazık ki yıllardır konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bu bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler konusu, binaların yapıldığı yerle ilgili atılması gereken adımlarda zemin etütleri ve bu etütlere dikkat edilmeden maalesef yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm, değişim diye ortaya koyduğu teze, milletçe de sahip çıkmamız lazım. Bütün o bölgeyi şu an incelemeye almış durumdayız. Açık söylüyorum, net söylüyorum; buralarda oturulması uygun değildir kanaati oluştuğu takdirde, biz burada, ‘Acaba müsaade eder misiniz filan’ demeyeceğiz.”


  • Bizzat takip edeceğim
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, binanın çökmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin soru üzerine, Başsavcılığın bilirkişi heyetlerinin vereceği raporlar esas alınmak üzere çalışmalarını başlattığını söyledi. Enkaz bölgesindeyken başsavcıyla da görüştüğünü anlatan Erdoğan, bundan sonraki süreçte bizzat kendisinin de bu işi takip edeceğini söyledi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Kriz
#31 Mart
#Kartal
#Çökme
#Cenaze
#Alemdar
5 yıl önce