TUSAŞ'tan bir başarı daha: Üç ödül birden aldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ödüle doymuyor. Stevie tarafından düzenlenen organizasyonda TUSAŞ, 3 “Altın Stevie” ödülünün sahibi olarak ilk döneminde 5 ödül kazanmış oldu.

Haber Merkezi İHA
Arşiv

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ödülleri silip süpürmeye devam ediyor. TUSAŞ, Stevie tarafından düzenlenen organizasyonda 3 “Altın Stevie” ödülüne layık görüldü.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, pandemi şartlarında istihdam ve performansı ile “Aerospace & Defense Company of The Year” ödülünün sahibi oldu. TUSAŞ ayrıca, “Geleceğin Yetenekleri Programı ve Gökyüzü Çocukları Projesi” ile “Brand Reputation Management” ve yine “Geleceğin Yetenekleri Programı” ile de “Community Engagement” kategorilerinde “Altın Stevie” ödülünün sahibi oldu.

  • “Aerospace and Defense Company of The Year” kategorisinde altın ödülü hanesine ekleyen TUSAŞ, pandemi şartlarına rağmen dünyadaki birçok firmanın aksine istihdam artışına ve büyümesine devam ederek, bu dönemi büyük başarılarla tamamladı. TUSAŞ, tüm sektörleri etkileyen bu dönemde projelerini hızla ilerleterek, ürün teslimatları ve gerçekleştirdiği ihracatlarla gündemdeki yerini korudu.

FOTOĞRAF 31
Milli gözcü TOGAN'ın ilk teslimatları yapıldı
Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) tarafından milli imkanlarla geliştirilen, mini gözcü İHA sistemi TOGAN'ın ilk teslimatlarının yapıldığını açıkladı. Ayrıca Samsun Yurt Savunma (SYS) tarafından yürütülen Platformlar İçin 12.7 mm Makineli Tüfek Projesi'nde kalifikasyon süreci tamamlanarak, seri üretime geçildi. 12.7 mm Makineli Tüfek kara, hava ve denizde kullanılıyor. İşte Türkiye'nin yeni nesil yerli ve milli silahlar...

“GELECEĞİN YETENEKLERİ PROGRAMI” DOLU DOLU

Altın Stevie ödülü ile birlikte, henüz ilk döneminde 5 ödül kazanan, “Geleceğin Yetenekleri Programı”, birçok farklı mecra ve etkinlik vasıtasıyla ilk, ortaokul ve lise çağındaki gençlerin gelişimine destek olarak kariyerlerine şimdiden katkı sağlıyor. Program ayrıca sektörü ve TUSAŞ’ı öğrencilere de yakından tanıtarak geleceğin mühendis adaylarına ilham oluyor.

“YARININ BİLİMSEL YETENEKLERİNİ BUGÜNDEN ÇEKMEK İÇİN AKILLI VE ETKİLEYİCİ PROGRAMLAR”

Kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve “Altın Stevie” ödülünü alarak uluslararası arenada adını duyuran “Gökyüzü Çocukları Projesi” çerçevesinde ise TUSAŞ, Türkiye’nin yedi bölgesinde yedi okula “STEM Atölyesi” kurdu.

Yapılan iş birlikleri ile ilgili okullardaki öğretmenlere bu atölyelerdeki faaliyetler için gerekli eğitimler verildi. Atölyeler, çocuklarımızı yarınlara hazırlamaya devam ediyor. Her bir kategoride, dünyanın alanında en deneyimli ve başarılı uzmanlarından oluşan Stevie jürileri ise TUSAŞ ve projeleri ile ilgili olarak, “Yarının teknolojik ve bilimsel yeteneklerini, geleceğin bilim insanlarını bugünden çekmek için akıllı ve etkileyici programlar” değerlendirmesinde bulundular.

HÜRKUŞ Çad'a uçuyor

Yerli helikopter Gökbey silahlanıyor