Uzun vadeli iş gücü planlaması şart

İSO Nisan ayı olağan Meclis toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye’nin çalışma hayatında her zaman güvenli bir ortam sağlamak için yoğun bir gayret içinde olduklarını ifade etti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Erdal Bahçıvan, Vedat Işıkhan.

Bakan Işıkhan, “Bu çerçevede, iş sağlığı ve güvenliği standartlarının yüksek tutulması ve kayıt dışı istihdamla mücadele konularında daha etkin adımlar atmamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle önümüzdeki süreç, denetimlerin çok daha sıkı yapılacağı bir süreç olacak. Bu konuda sıfır tolerans ve sıfır taviz ile çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. İş sağlığı konusu, artık yüzyıllık planlar yapan Türkiye’nin ana gündem maddesi olmaktan çıkarılmalı” dedi.

YABANCILAR PLANLAMAYA DAHİL EDİLSİN

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise, "Türkiye’nin orta vadeli, tutarlı ve sürdürülebilir bir istihdam politikasına acilen ihtiyacı var. Bu ihtiyaç; insan kaynağımızın etkin ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi için YÖK’ün de dahil olacağı bir eğitim planlamasıyla geleceğimiz adına eğitimin her kademesinde mutlaka ele alınmalı” diye konuştu. Bahçıvan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin uzun vadeli bir bakışla önümüzdeki 25-30 yılın iş gücü planlamasını yapması, envanterini oluşturması gerekiyor. Bu çalışmalar yapılırken de yeni neslin hayattan ve çalışma hayatından beklentileri göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca ülkemizde önemli bir gündem maddesi olan yabancı iş gücü de Türkiye'nin sanayisine değer katacak şekilde bu planlama sürecine dahil edilmelidir.”

Yeni nesil işler önem kazandı

Geleneksel iş yöntemleri ve İK anlayışının, dijital dönüşümle yeniden şekillenen iş dünyasının ihtiyaçlarına artık cevap veremediğine dikkat çeken Erdal Bahçıvan, “İş dünyası olarak geleceğe yönelik iş tasarımlarını ve çalışan deneyimine öncelik veren yeni nesil çözümleri benimsemek durumundayız. Öte yandan, sürdürülebilir başarıya ulaşmak isteyen işletmeler için olmazsa olmaz” ifadelerini kullandı.



TCG Anadolu'dan daha büyük bir 'milli uçak gemisi' tasarlanıyor

Türk güvenlik robotları ABD'de vitrine çıktı

Devlet destek verdi: Kadınlar üretti! Türkiye'nin her yerine gönderiyorlar