Volkswagen'den kötü haber: Tüm yatırımlarını durdurdu

Alman otomobil devi Volkswagen uzun süredir gündemde olan 1,3 milyar euroluk fabrika yatırımı da dahil tüm uluslararası yatırımlarını durdurma kararı aldı. Şirket tarafından yatırımın Türkiye yerine Bulgaristan'a kaydığı yönündeki iddialarda yalanlanırken erteleme kararının koronavirüs salgını sonrası ortaya çıkan durgunluktan kaynaklandığı belirtildi.

Haber Merkezi Diğer
Foto/arşiv

2019 yılında gündeme gelen ve yatırım yeri olarak Manisa'nın seçilmesinin ardından şirketin dahi kurulduğu Volkswagen'in fabrika yatırımına yönelik uluslararası basında yer alan ''Volkswagen'in Türkiye yatırımını iptal ettiği'' yönünde haberlerin doğru olmadığı, Volkswagen'in salgın nedeniyle uluslararası yatırımlarında ertelemeye gittiği öğrenildi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konu ile ilgili bilgi veren kaynaklar, açıklamadan önce Türkiye'ye bilgi verildiğini de belirttiler.

Yatırımın Türkiye yerine Bulgaristan'a kaydığı yönündeki iddialarda yalanlanmış oldu.

VOLKSWAGEN: BÜTÜN YATIRIMLAR DURDURULDU

Volkswagen kurumsal iletişim yetkilileri ise “Salgın nedeniyle düşen talep sonrası Volkswagen bütün yatırımlarını durdurdu. Türkiye de buna dahil. Geleceğe yönelik olarak şu anda bir şey söylenemiyor. Türkiye'ye olan yatırım kararı durdurulmuştur.” bilgisini verdiler.

Yerli otomobil için müjdeyi verdi: Bu ay temel atılıyor
Yerli otomobilin fabrika inşaatının temeli bu ay atılıyor. Müjdeyi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu verdi. Bursa Gemlik'teki arazide çalışmalar aralıksız sürüyor. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Fabrika 1 milyon m2'lik askeri araziye inşa edilecek ve 22 milyar TL yatırım yapılacak.