Yerli ve milli seyir füzesinin tüm testleri tamamlandı: Her türlü hava koşuluna hazır

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen yerli ve milli seyir füzesinin hava koşullarına dair dayanıklılık testleri tamamlandı. Her türlü hava koşulunda hizmet verebilecek olan füzelerin tüm testleri milli altyapılar ile yapıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yerli ve milli seyir füzesi her türlü hava koşullarına dayanıklılık testini başarıyla geçti.

Savunma sanayisinde yaşanan gelişmeler her geçen gün artmaya devam ediyor. Yerli ve milli olarak geliştirilen mühimmatlar ile elde edilen başarılar Türkiye'nin göğsünü kabartmaya devam ediyor.

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nün (SAGE) Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre yerli ve milli seyir füzesinin hava koşullarına dair dayanıklılık testleri de tamamlandı. Üstelik tüm testleri milli altyapılar ile yapıldı.

Atmaca'ya görünmezlik zırhı geldi: Yerli motor sayesinde üretimi ve ihracatını önündeki engeller kalkacak

  • TÜBİTAK SAGE tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:
  • Yerli ve milli mühimmat geliştirmenin yanında onu uluslararası standartlarda kalifiye etmenin önemini biliyor ve bunun için çalışıyoruz.
  • 2006’dan bu yana geliştirdiğimiz #SOM ve varyantlarının tüm testleri milli altyapılarımızda tamamlanmıştır.

Denizaltılar seyir füzelerinin entegre edilmesini bekliyor: Doğu Akdeniz'de yeni bir sayfa açılacak

Atmaca füzesi Yunan ordusunu çaresiz bırakacak: Görünmezlik zırhı ile donatıldı
Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, Atmaca Türk savunma sanayisinin en kritik silahlarından biri olacak. Türkiye'nin ilk yerli ve milli seyir füzesi olan ATMACA, GPS'den bağımsız, kendi iç ataletsel navigasyon ünitesiyle atıldı. Peki bu gelişme neden önemliydi? Yeni Şafak Editörü Hasan Hız, Atmaca'nın yeni özelliğinin detaylarını anlattı: