Yurt dışından bakım ve tamire gelen araç sahipleri dikkat: Resmi Gazete'de yayımlandı

Türkiye'ye yurt dışından tamir, bakım, onarım veya tadilat amacıyla gelen ve işlem işçilik gördükten sonra boş olarak çıkış yapan taşıtlardan ücret talep edilecek.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının "Geçici ve Yabancı Plakalı Taşıtlardan Alınacak Geçiş Ücretlerine İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İşçilik bedeli 2 bin euro

Buna göre, tamir, bakım, onarım veya tadilat amacıyla getirilen, Türkiye'de işlem ve işçilik gördükten sonra boş olarak çıkış yapacak yabancı ülke taşıtları için tamir, bakım, onarım, tadilat veya işçilik bedeli 2 bin euro ya da Türk lirası karşılığından fazla olan ve bu durumu belgeleyenlerden geçiş ücreti alınmayacak.

  • Bu taşıtların tamir, bakım, onarım, tadilat veya işçilik bedeli 2 bin avro veya Türk lirası karşılığından az olanlar için 600 avro ya da Türk lirası karşılığı geçiş ücreti alınacak.

Otomobil sahipleri dikkat

Araç sahipleri dikkat: 10 bin liraya mal olabilir
Kış aylarının gelmesiyle birlikte, araç sürücülerinin yaptırması gereken 'kışlık bakımların' yapılmadığı takdirde, motorda ciddi sıkıntıların meydana gelebileceği belirtiliyor. Sadece antifriz olmadığı için donan motor sıvısının neden olacağı masraf 10 bin TL'ye kadar çıkıyor


İkinci el araçta çip uyarısı: Fiyatlar yeniden yükselişe geçecek

Araç sahipleri dikkat! Bugün son