16 yaşındaki Halil'in iş kazasında ölmüştü: Uzman ''Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz'' dedi

Antalya'da, iş güvenliği uzmanı Selin Sarıcan, Serik ilçesinde iş makinesi kazasında yaşamını yitiren Halil Şenbüyük'ün yaşından dolayı ağır ve tehlikeli işlerde çalışmasının uygun olmadığını belirtti. Sarıcan, "16 yaşındaki bir işçi 'genç işçi' olarak görüldüğü için ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz" dedi.

Halil Şenbüyük (16).

Serik'e bağlı Nebiler Mahallesi'nde 10 Aralık akşamı meydana gelen kazada, Halil Şenbüyük (16) yönetimindeki iş makinesi, kontrolden çıkıp, 50 metrelik uçurumdan yuvarlandı. İş makinesinin altında kalan Şenbüyük, yaşamını yitirdi.

GÜNDEM
İzmir'de koca vahşeti: Öldürdüğü eşini halıya sarıp gizlemeye çalıştı

'OPERATÖR BELGESİ OLAMAZ'

'A sınıfı' belgeli iş güvenliği uzmanı Selin Sarıcan, yaşanan olayın üzücü olduğunu söyledi.

'YAŞ İTİBARIYLA BU İŞE UYGUN DEĞİL'

Halil Şenbüyük'ün yaşının da küçük olması nedeniyle 6331 sayılı 'İş Kanunu' gereğince diğer önlemlerin alınıp alınmadığının incelenmesi gerektiğini vurgulayan Selin Sarıcan, "Örneğin; aracın bakımları yapıldı mı? İş makinesinin makine mühendisleri tarafından yapılması gereken kontrolleri var. Onların yapılıp yapılmadığına da tek tek bakılması gerekiyor. En önemli olan noktalardan biri de 16 yaşında oluşu. Yaş itibarıyla bu işe uygun değil. Üzücü bir durum. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

GÜNDEM
Çoban arkadaşını öldürüp toprağa gömdü: Cinayet 1 yıl sonra ortaya çıktı

GÜNDEM
Balık avlayan vatandaş gördü: Denizden erkek cesedi çıktı

GÜNDEM
Fulya ile katili eski eşi çıktı: Olaydan önce birlikte çay içmiş