2 milyondan fazla binayı dönüştürdük

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümü ne yapıp edip hızlandırmak durumundayız” dedi.

Cevdet Yılmaz.

10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen ‘Valiler Buluşması’nda konuşan Yılmaz, “Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm' deyip insanımızın canıyla oynayanlara da hiçbir şekilde müsaade etmememiz lazım” dedi. Kentsel dönüşümde son 20 yılda 2 milyondan fazla binayı dönüştürdük-lerinin altını çizen Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşümde söz konusu dönemde önemli bir hızlanma yaşandığını vurguladı.

ÇALIŞMALAR HIZLANACAK

Söz konusu çalışmaların yeterli olmayacağını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: “Marmara Bölgesi, riskli bölgelerimiz başta olmak üzere bu konuları hızlandırmak istiyoruz. Bu amaçla da iki önemli inisiyatif aldık geçtiğimiz aylarda. Birincisi yeni bir başkanlık kurduk. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı. Bunun içinde de üç tane genel müdürlük oluşturduk. Birincisi sadece Marmara Bölgesi'nden sorumlu bir genel müdürlük, ikincisi tüm Türkiye'den sorumlu bir genel müdürlük, üçüncüsü de bu iki genel müdürlüğe finansal kaynak oluşturmaktan sorumlu, kentsel dönüşüme finansal destek vermekten sorumlu bir genel müdürlük. Bu üç genel müdürlüğü bünyesinde barındıran bir başkanlık oluşturduk. Diğer taraftan yeni bir kanun çıkarttık. Kentsel Dönüşüm Kanunu, Meclisimiz kabul etti.”

Bürokratik süreç kısaldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile birlikte dönüşüm sürecinin artık eskisinden çok daha kolay hale geldiğini vurgulayarak, bürokratik süreçlerin kısaltıldığını söyledi. “Daha etkili bir karar alma mekanizması oluşturulmuş oldu” diyen Yılmaz, kentsel dönüşümü karalamaya dönük ideolojik yaklaşımlara da hiçbir şekilde prim verilmemesi gerektiğini ifade etti.

EKONOMİ
Firmalarda kentsel dönüşüm seferberliği

GÜNDEM
İlk mesajlar ulaşım ve dönüşüm

GÜNDEM
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum: Uzmanlık alanı kentsel dönüşüm