ABD öğrendi tüm dünya öğrenecek: Turkey değil Türkiye

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Coğrafi İsimler Kurulunun "Türkiye" ismini kullanmaya başladığını bildirdi. Altun, "Uluslararası alanda Türkiye adının kullanılması için çağrılarımızı ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Coğrafi İsimler Kurulunun "Türkiye" ismini kullanmaya başladığını bildirdi.

Altun, "Ülkemizin isminin telaffuzunun Türkiye olarak değiştirilmesi konusunda son olarak ABD Coğrafi İsimler Kurulu da gerekli adımı atarak 'Türkiye' ismini kullanmaya başlamıştır. Uluslararası alanda Türkiye adının kullanılması için çağrılarımızı ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Bunun adı dijital faşizm

"Hedefimiz Made in Turkey değil Made in Türkiye"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAİER Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir OSB'de Faaliyete Geçen 52 Yeni Fabrikanın resmi açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'TOGG ile elektrikli araçlarda ön alıcı bir adım attık. Şimdi bataryalar için çalışıyoruz. Hedefimiz ülkemizi Avrupa'nın elektrikli araç üssü haline gelmektir. Hedefimiz Made in Turkey değil Made in Türkiye markasının dünyaya ulaşmasıdır ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Made In Turkey ibaresi kaldırıldı